11 de juliol 2015

La Medea d'Esteve Albert, aquest dissabte a Bellcaire d'Empordà



publicat per
10 de juliol de 2015

La Sala Cabanyes porta la “Medea” d’Esteve Albert a Bellcaire d’Empordà. La versió que dirigeix Carles Maicas és la que va fer l’activista cultural maresmenc Esteve Albert i Corp. La posada en escena es farà al Pati del Castell d’un municipi amb una estreta relació amb Albert. A Bellcaire s’hi representa anualment l’espectacle “Bandera de Catalunya”, creat per l’activista cultural nascut a Dosrius. L’adaptació de l’obra d’Eurípides és una de les prop de cinquanta escenificacions teatrals que Esteve Albert va crear o dinamitzar al llarg de la seva trajectòria. La peça defensa els valors femenins i exalta la condició de la dona. La producció és de Sala Cabanyes i es va estrenar a Mataró al tram final de la commemoració del centenari del naixement d’Esteve Albert.


La tragèdia d’Eurípides presenta una Medea (Isabel Batlle) forta, amb necessitat de fer escoltar la seva veu. Amb la voluntat de venjar-se de Jassó (Xavier Codony), és una dona que vol ser respectada i defensa el seu dret a no amagar-se. Encarna Hernández, Joan Rovira, Vicenç Gual i els infants Roger Blanch i Martí Codony completen el repartiment de l’espectacle. Aquesta versió de “Medea” dirigida per Carles Maicas es va representar el mes de febrer a l’Espai Can Gassol, dins del cicle Fet a Mataró.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...