25 de juliol 2015

Teatre i 'skaters' es donen cita al CCCB



publicat per
22 de juliol de 2015
Marta Cervera

Marcel Borràs (esquerra) i Nao Albet junto a un dels 'skaters'.
Unir la disciplina teatral amb la pràctica del monopatí és el repte que planteja Los esqueiters, un muntatge dissenyat pels actors Nao Albet i Marcel Borràs en col·laboració amb quatre especialistes en aquest esport urbà de l'skate.

Alfredo Baccetti, Dallas Bayley, Michael Diligent i Kristina Westad, els habilidosos skaters amb els quals Albet i Borràs interactuen a l'espectacle, estrenen avui el muntatge al CCCB. Encara que la creació compta amb dramatúrgia i direcció dels actors, és una obra col·lectiva. Al ser la majoria del repartiment estranger i parlar diferents idiomes, l'espectacle està subtitulat.

«Ens va interessar la idea d'acostar els nostres respectius mons. Per a nosaltres el teatre és llibertat, ells la troben a l'skate», expliquen els actors. «A l'obra juguem a intercanviar-nos els papers. A vegades ells fan d'actors i nosaltres de ballarins», afegeixen. Albet i Borràs han treballat en la part del moviment amb la ballarina i coreògrafa Anna Hierro. «Volíem descobrir nous llenguatges i també arriscar amb alguna cosa diferent, amb un codi on un no està obligat a explicar-ho tot».


PECULIAR MUNTATGE / Fa temps que treballen en aquest peculiar muntatge, que en una primera fase de creació es va presentar en l'última edició del festival Temporada Alta. «El muntatge ha canviat molt des d'aleshores», adverteixen. «L'obra és una reflexió al voltant de la llibertat i la felicitat», afegeixen. Tant Albet com Borràs s'han contagiat de la filosofia dels skaters. A l'obra posen en dubte la utilitat de les coses. «¿Per què tot ha de ser sempre útil? A vegades és interessant donar més valor als errors que als encerts», afirmen. «Aquesta necessitat de buscar el risc dels skaters ens sedueix», afirmen. El muntatge intenta aproximar dos mons molt diferents: unir instint i raó, les coses efímeres i eternes, la contemporaneïtat i el classicisme.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...