07 d’agost 2015

'Caiguts del cel' dirigida per S. Belbel obrirà la temporada del Condal



publicat per

Caiguts del cel (Comme si'l en pleuvait), de Sébastien Thiéry, serà l'obra encarregada d'engegar la temporada 2015-2016 al Teatre Condal a partir del 4 de setembre. Amb un repartiment de luxe encapçalat per Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Anna Barrachina i Carles Martínez, aquesta nova producció de Focus està adaptada i dirigida per Sergi Belbel, que torna a treballar en un registre que li ha portat molts èxits en els darrers anys (El Crèdit, El Mètode Grönholm...)

La vida tranquil·la i feliç d'una parella petit burgesa de mitjana edat es veu trastocada bruscament quan, un bon dia, sense motiu ni explicació aparents, comencen a aparèixer diners dins el menjador de casa seva. La situació s'embolica quan s'hi veuen implicats la dona de fer feines estrangera de la parella i un peculiar veí molt inquietant. I tot, per arribar a un final absolutament inesperat que cap espectador no hauria de revelar.

Caiguts del cel és una comèdia que fa plorar de riure. És, al mateix temps, una metàfora punyent del sistema capitalista i un retrat àcid i divertidíssim d'un dels vicis que mai sembla passar de moda: la cobdícia.

L'AUTOR, GUARDONAT AMB DOS PREMIS MOLIÈRE
Sébastian Thiéry (París, 1970) és un actor i dramaturg francès que va estudiar al Cours Florent i al Conservatori Nacional d'Art Dramàtic de París. Va escriure Sense ascensor, la seva primera obra teatral l'any 2005 que es va exhibir al Théâtre du Rond-Point, dirigida per Jean-Michel Ribes. Un any més tard, va presentar Déu viu a Düsseldorf, al Théâtre Mathurins.

L'any 2009 va guanyar el Premi Molière a la Millor Comèdia per Conillets d'Índies, dirigit per Patick Chesnais. Seguidament va escriure, Qui és el Sr. Schmitt? (2010),El principi de la fi' (2011), Caiguts del cel (2012), L'origen del món (2013), i Dos homes nus (2014), novament guardonada amb un Premi Molière com a millor autor. Actor reconegut també a la pantalla gran ha participat a Taxi (1998), Taxi 2 (2000), RRRrrr!!! (2004) i La delicadesa (2011), entre d'altres.


A la 27ena Gala francesa dels Premis Molières va recollir el Premi com a Millor Autor 2015 per Dos homes nus completament despullat per denunciar la precarietat en la que viuen els autors francesos, els quals no tenen dret a prestació de l'atur. Durant el seu discurs va ser molt crític amb el govern francès i es va dirigir en diverses ocasions a la Ministra de Cultura Fleur Pellerin, que es trobava entre el públic assistent a la gala. En el seu monòleg va fer referència a la seva nuesa: "Es pot fer un teatre sense disfresses per entretenir el públic, sense vestuari però mai sense autors".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...