26 d’agost 2015

El festival d’espectacles de petit format Cua d’Estiu 2015 de Fondarella amplia disciplines i s’allarga fins a l’octubre



publicat per
21 d'agost de 2015

DEU ACTUACIONS EN QUATRE ESPAIS ÍNTIMS DE LA LOCALITAT DONEN FORMA A LA IV EDICIÓ QUE S’HA PRESENTAT AVUI I QUE INCLOU TEATRE, MÚSICA, CIRC I NOVES TENDÈNCIES ARTÍSTIQUES DE COMPANYIES DEL TERRITORI.

Fondarella es converteix per quart any consecutiu en l’escenari del festival d’espectacles de petit format “Cua d’estiu”, que s’inicia el 5 de setembre, coincidint amb la festa major d’aquesta localitat del Pla d’Urgell i que aquest any s’allargarà fins el 3 d’octubre, el festival, que es presenta avui al municipi amb una actuació de la companyia El Sidral, tindrà lloc concretament els dies 5, 10, 12, 18, 19, 25 i 26 de setembre i 2 i 3 d’octubre.

La Cua d’Estiu 2015 que es presenta aquest vespre al pati de Cal Ros amb una actuació de la companyia El Sidral, amplia el nombre d’espectacles (10 espectacles repartits en 9 dies) i obre dos nous escenaris d’actuacions: la Capella de Sant Sebastià i la Rectoria Vella, que s’afegeixen al Pati de Cal Ros i el Jardí de Cal Viuda, i manté l’originalitat que el caracteritza: actuacions en espais íntims que posin en valor cultura i patrimoni.

INAUGURACIÓ DE LUXE

La companyia Campi Qui Pugui Teatre, de Castellserà, serà l’encarregada d’inaugurar el festival el proper dia 5 de setembre amb “Rats”, un espectacle per a tots els públics que ha estat guardonat amb el Premi Drac d’Or dels espectadors com el millor espectacle de carrer de la Fira de Titelles de Lleida 2015.

La companyia, que arriba de gira per Alemanya i França, s’atura a Fondarella abans de presentar el seu nou espectacle a la Fira del Teatre de Tàrrega: "Manneken's Piss". Des de l’organització s’ha considerat que era una bona manera de sumar a la programació de la festa major de la localitat, que coincideix amb el primer cap de setmana de setembre.

DIFERENTS DISCIPLINES I COMPANYIES DEL TERRITORI

La Cua, com ja és costum, ofereix un tast de diferents disciplines artístiques. Així per exemple, aquest any descobrirem el Soundpainting, amb l’espectacle “Improvisacions al Porxo” del Col·lectiu Free’t de Lleida. En teatre, la companyia Teatre Nòmada ens presentarà el seu espectacle “NACHTHEXEN-Les bruixes de la nit” sobres les dones pilot de la segona guerra mundial. Enguany fem una incursió al món del circ de la mà d’una formació del territori: Trapetelando, que presentarà l’espectacle de circ aeri “K-BAR-AIR”. Cametes Teatre ens porta “La capsa de cafè”, un obra sobre les relacions familiars. En l’àmbit musical podrem escoltar les versions desenfadades i gamberres de peces molt conegudes amb el grup Morena i el seu treball “Tradipatxanga”. Sense cap dubte un concert excepcional serà el que anirà a càrrec del Quartet de la Barítona, un pas més enllà en l’univers de la tenora. AnNe, en format íntim, és el projecte que ens arriba amb la veu d’Anna Borrego i Pedro Pardo al piano. Una altra veu, la de la fadista lleidatana Carolina Blàvia ens aproparà a tot un món, el fado. Una programació variada que es completarà amb les actuacions de la DJ Gemma Pons a la terrassa, un espai que consolidem aquest any.

També com a novetat aquest any, a la Capella de Sant Sebastià, comptarem amb l’exposició d’imatges sobre la Cua d’Estiu que ens mostrarà el fotògraf Ivan Parra.


QUATRE ANYS DE VIDA DEL FESTIVAL DE REFERÈNCIA DEL PLA D’URGELL

El cicle Cua d’Estiu es va estrenar el setembre de 2012 a Fondarella. L’objectiu de Cua d’Estiu és dotar d’una iniciativa cultural que vinculi cultura i patrimoni i que contribueixi a dinamitzar el Pla d’Urgell.

Promouen el Festival Cua d’Estiu la companyia Teatre de Butxaca i la productora musical La Gata Roja, amb el suport de l’Ajuntament de Fondarella i la Diputació de Lleida.


TOTS ELS ESPECTACLES SÓN GRATUÏTS I EL PÚBLIC POT FER LA SEVA APORTACIÓ VOLUNTÀRIA A “L’OLLA DE RESISTÈNCIA” UNA OLLA QUE SERÀ PRESENT A TOTS ELS ESPECTACLES

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...