27 d’agost 2015

Instruccions per gaudir del FITAG



publicat per
13 d'agost de 2015
Núvol. Girona.
  
El FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, ja és major d’edat. Pot beure alcohol, treure’s el carnet de conduir i celebrar un aniversari de primera. Per aquest motiu, del 25 al 29 d’agost, els carrers de Girona s’ompliran de més rialles i música que mai. Si voleu formar part de la celebració i no perdre-us-en cap detall, aquí teniu les nostres instruccions per gaudir com cal del FITAG.

Deixeu-vos endur. Tal com explica el director del Festival, l’actor i director Martí Peraferrer, el FITAG és una gran festa major; “un motor d’intercanvi, diàleg i amistat entre companyies molt diverses”. Passegeu per la ciutat, entreu als teatres i gaudiu dels espectacles!

Deixeu enrere els prejudicis. L’etiqueta “teatre amateur” encara espanta tot i que, com ens explicava fa uns mesos Josep Lluís Argemí, president de la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya, “la diferència entre l’amateur i el professional és que uns s’hi dediquen [professionalment] i els altres no, però si deixes de banda l’escenografia, el so i la il·luminació, la qualitat és similar”. Així doncs, ja ho sabeu!

Contagieu-vos-en. Com diu Peraferrer, la base del teatre amateur és la il·lusió. La il·lusió per fer (i també veure) teatre. La gran majoria veuen les arts escèniques com un hobby, més enllà de la feina, i pocs, molt pocs, s’hi volen dedicar professionalment. Precisament per això, una de les claus per gaudir com déu mana del FITAG és deixar-se contagiar per la il·lusió i l’amor pel teatre.


Organitzeu-vos bé. Si després no voleu escoltar allò de “ho hauries d’haver vist!” o “com t’has pogut perdre aquesta meravella!”, agafeu el programa de mà i feu-vos una bona planificació diària. I, sobretot, no us oblideu l’ampolleta d’aigua! Salut i bon teatre!

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...