14 de setembre 2015

El Raval ‘pinta' un ‘Van Gogh'



publicat per
10 de setembre de 2015
J.B

Joan Olivé i Roc Olivé són cosins i còmplices en “gamberrades” artístiques. Quan estava en cartell Gaudí (BTM, 2002), se'ls va acudir construir el seu antagònic a aquell biopic. Van inspirar-se en Van Gogh. Coincidint amb els 125 anys de la mort del pintor s'estrena Van Gogh, el musical al Teatre del Raval amb Roger Pera de protagonista i Mingo Ràfols interpretant Gauguin. L'obra trenca amb els tòpics del musical amb un triangle amorós fatídic que respira per moments a La extraña pareja de Joan Pera (el pare de Roger) i Paco Morán. Gairebé res.

Roc Olivé ho té clar: davant de les múltiples versions sobre el perquè i el com es va tallar l'orella o sobre qui va disparar la bala que mataria el genial pintor dels gira-sols, prefereixen inventar-s'ho: “I no equivocar-nos.” L'obra es completa amb una prostituta(que estima Gauguin i és perseguida per un embogit Van Gogh) que interpreta Miquel Malirach (Mali Vanili). Els Olivé volien un personatge esperpèntic, i van decantar-se per l'humor dels Monty Python. Per arrodonir l'escena surrealista (que no amaga punts d'emotivitat en el desenllaç) han convençut Pep Sala, que dóna veu al gira-sol que només sentirà a escena Van Gogh (però que el públic també podrà sentir). L'espectacle s'estrena dilluns (dissabte comencen les funcions prèvies) en un teatre que s'ha especialitzat en els petits musicals de creació contemporània, després de títols com ara Goodbye, Barcelona; La vampira del Raval; L'esbudellador de Whitechapel, o La Monyos.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...