08 de setembre 2015

Temporada Alta inclou 13 espectacles per al públic familiar



publicat per
2 de setembre de 2015

Temporada Alta, el festival d’arts escèniques que se celebrarà principalment a Girona i Salt del 2 d’octubre al 8 de desembre, ja ha fet pública la programació de la seva 24a edició. Aixoplugarà 110 espectacles, 36 estrenes absolutes i 25 produccions i coproduccions i, entre el seu ampli ventall d’apostes, hi ha la d’arribar a tots els públics. Així, el gran aparador de la tardor cultural del país s’apropa una mica més al públic familiar amb un total de 13 propostes adreçades especialment a aquests espectadors.

Pels infants de 0 als 3 anys repeteix la producció del festival ‘Concerts per a nadons: Suite num. 1. Els batecs del cargol’, i els nens i nenes a partir de 3 anys podran gaudir de ‘Bag Lady’ de The Bag Lady Theatre, ‘Bleu!’ de TPO i ‘Alone’ de Manuel Sebastian. José Antonio Portillo presentarà ‘Biblioteca de nudos y cuerdas’, espectacle per a mainada d’entre 6 i 12 anys.

A més, també s’oferiran els següents muntatges per gaudir en família: ‘Rhum’ de Martí Torras i Joan Montanyès ‘Monti’, ‘Bèsties’ de Baró d’Evel, ‘Enfila, S.A’ de Cia. Les Estampades, ‘Slava’s Snowshow’ de Slava Polunin, ‘El petit príncep’ d’Àngel Llàcer i Manu Guix, ‘PaGAGnini’ d’Ara Milikian i Yllana i ‘Allegro’ de Paco Mir i Cor de teatre.

D’altra banda, la prestigiosa companyia francesa Carabosse és l’encarregada de donar el tret de sortida al festival. Ho farà el 2 d’octubre amb ‘Cerimònia del foc’, un itinerari de foc, llum i música pel Barri Vell de Girona, sent la primera vegada que  una instal·lació de carrer oberta a tot el públic inaugura el festival.

Els espectacles per a públic familiar –emmarcats sota el segell de qualitat El Planter– són propostes escèniques escollides per estimular la sensibilitat artística dels infants i fer-los descobrir nous llenguatges. El festival opta per projectes amb valor afegit, per la qualitat artística i per la diversitat de gèneres. I, com a complement, hi ha la possibilitat que els espectadors es descarreguin al web de Temporada Alta propostes educatives per treballar els espectacles en família, abans o després de veure’ls en directe.


Al llarg de seva història Temporada Alta ha guanyat el reconeixement del sector, del públic i de la premsa especialitzada, que l’ha qualificat com “el millor festival de l’Estat espanyol”, fins a convertir-se en un esdeveniment de referència que comença a fer-se lloc entre els principals festivals europeus.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...