08 d’octubre 2015

El Foment arrenca la temporada de Pastorets i Pastofets fent crida a la gent de teatre



publicat per
5 d'octubre de 2015

El Foment Parroquial de Cultura ha iniciat temporada de Pastorets i de Pastofets amb la primera trobada de la temporada al Foment, feta aquest dilluns. Aquest any, el grup dels grans serà dirigit per Jordi Mas i portarà a escena Els Pastorets de Betlem o les figuretes del pessebre. Com és habitual, es preveuen dues representacions de Pastorets i dues dels Pastofets en període nadalenc, repartides entre els dies 26 i 27 de desembre i l’1 de gener.

El Pastorets de Betlem o les figuretes del pessebre és la versió publicada per Jordi Canigó l’any 1952, i que a Martorell “fa 19 anys que no es representa. Són uns pastorets clàssics, però que afegeixen un personatge femení, l’esca del pecat, que en una de les escenes es casa amb Satanàs” explica Jordi Mas, qui aquest any prendrà el relleu en la direcció a Rosa Farreras. Mas afegeix que “necessitarem molta gent, perquè aquesta versió inclou 64 personatges dalt de l’escenari”.

Des d’aquesta setmana es començaran a distribuir els papers i els primers assajos, que s’aniran fent quasi diàriament els vespre al Foment, repartits en quadres. En el cas dels Pastofets, la directora tornarà a ser l'Olga Folqué, i s’espera tornar a comptar amb la gran acollida d’anys anteriors, amb prop d’una cinquantena de nens i nenes. Mas explica que “qualsevol persona que vulgui participar pot afegir-s’hi, i s’ho passarà molt bé. Trobarà més informació al facebook del Foment o bé a través del correu electrònic pastoretsdemartorell@gmail.com.


Les representacions dels Pastorets es faran el dissabte 26 i diumenge 27 de desembre al vespre al Foment. Pel que fa als Pastofets, també es faran dues representacions: el matí del dia 27 i el dia 1 de gener a la tarda. L’horari està pendent de confirmació.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...