27 d’octubre 2015

Els Pastorets de Calaf amb el centenari dels Pastorets de Folch i Torres



publicat per
20 d'octubre de 2015

Els Pastorets de Calaf, que aquest any celebren el seu 90è aniversari, han participat activament en el tret de sortida del centenari dels Pastorets de Folch i Torres, que va tenir lloc el passat dissabte al matí en l’escalinata del Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

A la celebració s’hi van trobar àngels i dimonis dels diferents grups de Pastorets d’arreu de Catalunya. Els Pastorets de Calaf hi va ser present amb una nodrida presència de dimonis, Satanàs, Llucifer i l’àngel Gabriel. Un acte molt emotiu on la representació dels nostres pastorets va brillar amb llum pròpia.

En aquest acte es va comptar amb la presència de Ramon Folch i Camarasa, fill de Josep Maria Folch i Torres, i hi va haver parlaments a càrrec de Lenke Kovács, comissària del Centenari dels Pastorets de Folch i Torres, Lleonard del Río, president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, i Oriol Izquierdo, president del patronat de la Fundació Folch i Torres.

El tret de sortida d’aquest acte el va donar l’actor Toni Albà, que és l’ambaixador de bona voluntat i que va posar pau entre els àngels i dimonis que eren presents a les escales del TNC.

La celebració del centenari de la primera representació dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres, el 24 de desembre de 1916, ha estat declarada per la Generalitat de Catalunya com a objecte d’homenatge de l’any 2016. Des de la seva estrena al desaparegut Teatre Pompeia de Barcelona, la versió dels Pastorets de Folch i Torres des d’aleshores ha esdevingut l’obra catalana amb més representacions, un fet que no perd força amb el pas dels anys.


Justament, aquesta efemèride coincideix amb la celebració del 90è aniversari dels Pastorets de Calaf que enguany també preparen un reguitzell d’activitats per a celebrar-ho.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...