05 d’octubre 2015

Teatre i música, quatre propostes d’octubre!



Publicat per
culturasantboi.wordpress.com
1 octubre 2015

11/10 Tortugues: la desacceleració de les partícules
Una tragicomèdia sota la direcció de Clàudia Cedó i interpretada per Dani Arrebola, Jordi Brunet, Clara Cols i Alícia Puertas. De la Cia SALAFlyHard.
L’amor i les relacions de parella. En Joan i la Marta s’estimen però s’han adonat que no van al mateix ritme, la neurosi d’en Joan s’està a punt de carregar-se la parella, així que decideixen marxar al camp i prendre’s les coses amb més calma. Però les seves vides s’entrecreuen amb una altra parella, joves científics que viuen a tota velocitat, així que els ritmes i els estils de vida acabaran complicant-se. Segons la teoria de la desacceleració de les partícules del físic polonès Johann Felmir Goleman, és possible alentir els processos vitals d’un organisme, fent-lo viure més a poc a poc i, en conseqüència, més anys. Goleman dedicaria tota la seva vida a crear una fórmula que aconseguís aquest efecte en organismes vius, però va morir sense aconseguir-ho. La teoria va caure en l’oblit, envoltada d’una aurèola massa mística i fictícia per ser considerada seriosament pels científics de l’època… I aquí comença tot! Una peça teatral amb segell de garantia de la sala independent SalaFlyHard de Barcelona.
L'arselienne

15/10 L’Arselienne, de George Bizet.
Interpretada per Juan Pedro Luna al saxo i Juan Escalera al piano.
Obra inspirada en el drama del nebot de Fréderic Mistral que es suïcida a causa d’un desengany amorós saltant pel finestral de la seva masia a Arlès. Aquest duet de músics ens ofereix la versió del compositor espanyol Santiago Báez dels temes principals de l’obra de Bizet, reinterpretant-los en un llenguatge més modern. Completaran el programa amb obres de compositors francesos del s. XX, Camille Saint-Saënts i Francis Poulenc. Música romàntica en clau contemporània que realment us sorprendrà ;)

18/10 L’Endrapasons. [FAMILIAR + 5 anys]
De Teatre al detall, inspirat en el conte “L’Endrapasomnis” de Michael Ende. Música en directe de La Tresca i la Verdesca.
Al país de la Bona Son la princesa Dormissona no pot dormir perquè té malsons. Els seus pares, els reis, consulten a metges, herbolàries i xarlatans però no troben cap remei que guareixi el mal de la petita princesa. Potser l’Endrapasomnis serà la solució…
Una petita història onírica i màgica que parla de la por, del valor terapèutic dels contes i de com busquem solucions ben lluny quan la resposta pot estar dins nostre. Aquesta obra va guanyar el Premi de la crítica 2014 al Millor Espectacle Familiar i finalista al Premi Enderrock al Millor Disc de Música Infantil i Familiar.
testimo-pero-no-tant

25/10 T’estimo però no tant
Una comèdia de la Cia del Teatre Gaudí i interpretada per Ferran Castells, Mònica Corral i Josep Linuesa.

El Fede i en Robert, un informàtic i un professor d’institut en atur, són dos amics que comparteixen pis, un mateix passat i un present bastant complicat: tots dos van estar casats amb la Carmeta i ara una altra dona, la Nines els porta de cap! Tot un seguit d’embolics i malentesos, escenes d’autèntica bogeria i una trama que té de tot però sobretot plena de comèdia.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...