10 de novembre 2015

Comença el Taller de Moviment i Dansa Contemporània +45



publicat per
27 octubre 2015

Tens més de 45 anys i sempre t’ha agradat la dansa però per falta de temps, desànim o que no et veies capaç has desistit? Doncs ara tens l’oportunitat!
Si tens més de 45 anys pots beneficiar-te dels tallers de moviment i dansa contemporània que es faran entre novembre i desembre de 2015 com a part del procés creatiu del projecte +45 i de manera gratuïta!
I què és +45?
Doncs un projecte de dansa social dirigit per Sebastian García Ferro que pretén fomentar el moviment corporal i la dansa entre els adults. La dansa social és la involucració d’aquesta disciplina cultural, la dansa contemporània en aquest cas, i la participació d’algun col.lectiu social en els processos propis de la disciplina, enriquint amb l’aprenentatge al sector social involucrat i al col.lectiu artístic que adquireix nous coneixements a partir d’aquesta feina en comú. Hi ha exemples molt interessants, com 5 days to dance, un projecte de Wilfried Van Poppel i Amaya Lubeigt dos coreògrafs i dues escoles, una alemanya a Bremen i una altra basca de Donosti, i un objectiu comú: fer de la dansa un llenguatge de vida durant 5 dies. (us recomanem molt que vegeu aquest video).

En el cas de +45 es vol involucrar a intèrprets no professionals d’entre 45 i 65 anys i treballar durant dos mesos situacions coreogràfiques, visuals i performàtiques del món simbòlic i social que ells anomenen ‘la segona edat‘, com una espècie d’inpass entre l’aventura de la joventut i el pas del temps cap a la vellesa, potser un periode vital que porta a alguns a jugar amb la immaduresa i la por a perdre el tren de la vida, per això per a la majoria la seva realitat gira al voltant del seu món laboral, un espai segur… Seràn veritat aquests supòsits? Serà que cal buscar una nova identitat per aquesta segona edat? Serà potser un limb vital?
I +45 a Sant Boi
I junt amb altres ciutats catalanes com Barcelona, Olot, Girona o Sabadell, Sant Boi s’hi ha afegit a aquest projecte, un projecte que entrenarà durant dos mesos en la pràctica de la dansa contemporània a tots aquells majors de 45 anys que vulguin i de manera gratuïta i que un cop finalitzat, oferirà la possibilitat de participar en un espectacle final que s’estrenarà l’1 d’abril de 2016 al Mercat de les Flors, el temple de la dansa a Catalunya.

Quan i on? Tots els divendres de novembre de 10.30 a 12.30 h i tots els dimarts de desembre de 10.30 a 12.30 h al Casal de Casablanca. Si tens ganes de participar, escriu ja a mimazio@gmail.com i gaudeix de la dansa!!

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...