20 de novembre 2015

El Temporada Alta reuneix 12 espectacles de creació contemporània i 70 programadors



publicat per
http://www.aldia.cat
19 de novembre de 2015

El festival Temporada Alta de Girona i Salt ha presentat aquest dilluns en roda de premsa la 'Setmana de Creació Contemporània', que reuneix 12 espectacles que destaquen pel seu llenguatge contemporani i té la presència de 70 programadors nacionals i internacionals.
Des de fa sis anys el festival organitza aquesta setmana dedicada a projectar artistes destacats: "L'objectiu és fomentar l'intercanvi de projectes i facilitar la producció i circulació d'espectacles", ha explicat el director del festival, Salvador Sunyer.
La setmana té la presència de programadors que ha invitat el festival, però també està oberta al públic, i podran veure's produccions d'artistes amb projecció internacional com Roger Bernat, que presenta 'We need to talk'; 'El Ball', de Baró d'Evel, i 'El cinquè hivern', de Mal Pelo, entre d'altres.
"A 'We need to talk' volíem treballar les formes de representació de col·lectivitat i, en concret, el món de la parella", ha explicat Bernat.
"He construït un espectacle on cada persona va a escollir quines escenes amoroses dels últims 50 anys del cinema vol veure", ha continuat el director sobre aquesta peça experimental que s'estrena aquest divendres al centre Cívic de Sant Narcís de Girona.
La ballarina i coreògrafa Lali Ayguadé, que també participa en 'Bèsties' de Baró d'Evel en el festival, ha presentat 'Kokoro', un viatge emocional i físic en una trobada de quatre personatges que van canviant.
La companyia franc-catalana Baró d'Evel presenta en el festival, a més de 'Bèsties', el curtmetratge 'The missing part' i 'El ball', un duet que Blaï Mateu i Camille Decourtye van crear fa més de deu anys: "És un espectacle que sempre ens ha acompanyat i serà l'embrió d'una peça futura".

PROGRAMADORS DE 14 PAÏSOS
Coincidint amb la Setmana de Creació Contemporània, el festival programa des de fa cinc anys la Setmana de Programadors en què assisteixen professionals del món del teatre, com el Festival d'Avinyó, el Théâtre Odean de París, el Wiener Festwochen de Viena i el Festival de Nàpols, entre d'altres.
L'objectiu de la trobada és posar en contacte els artistes i companyies amb els programadors nacionals i internacionals, i també se'ls oferiran passis d'espectacles programats durant la Setmana de Creació Contemporània com 'Terra Baixa', amb Lluís Homar de Pau Miró, o 'Kokoro', d'Ayguadé.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...