27 de novembre 2015

Imma Ortega, nova presidenta dels Amics dels Pastorets



publicat per
19 de novembre de 2015
Clara M. Clavell

Enguany l'entitat farà un sorteig d'entrades i figurants
Escena del casament de Josep i Maria - Fotografia: Jaume Casals

“M’ho van proposar i he acceptat pel compromís que tinc amb l’entitat i perquè tots els de la junta continuen amb mi. Ho farem el millor possible”, declara la nova presidenta de l’Associació d’Amics dels Pastorets Imma Ortega, després que David Bassa deixés el càrrec que va ostentar durant 5 anys.

Ortega va entrar a l’entitat fa 5 anys i, després de participar com a actriu, ara es dedicarà exclusivament a les gestions de junta. “Som una entitat oberta i dinàmica i això es reflexa en l’adaptació que fem de l’obra de Folch i Torres. No perdem l’essència del missatge però no som els Pastorets clàssics que tenim en el record de quan érem petits”, explica la nova presidenta.

Trajectòria de l’entitat
Hi ha constància que fa 129 anys que es fan Pastorets a Granollers. Abans de la constitució, el 1986, de l’entitat dels Amics dels Pastorets de Granollers, la representació nadalenca la portava a terme el Centre Catòlic i després, a partir de 1986, es van començar a fer al Centre Cultural fins que el 2002 van passar a fer-se al Teatre Auditori. Del 2002 al 2011 Txell Roda va dirigir l’equip d’actors i actrius amateurs i el 2012 i 2013 Frederic Roda en va portar la batuta. Després del període Roda, l’any passat Pablo Bravo va assumir la direcció. “Sap el Pablo que el nostre potencial és la gent que hi participa, tant els de fa molts anys com els que s’acaben d’incorporar, sobretot la franja de nois d’11 a 14 anys, el nostre planter” destaca Ortega.

Actualment, entre actors, junta i tècnics l’entitat compta amb unes 200 persones, que fan possible la representació dels Pastorets a la ciutat. A més, hi ha entitats de Granollers que hi col·laboren i se’ls convida a participar a l’obra durant dos anys. Hi ha participat la coral Polifònica, l’Esbart Dansaire, els Amics de la Unió, els Xics, els Gegants i aquest any serà el torn de la Colla Sardanista.

Representacions i novetats
Enguany les representacions es faran l’1, 2 i 3 de gener al Teatre Auditori a les 7 de la tarda. Algunes de les novetats de l’any passat com reduir la durada de l’espectacle i el pròleg es mantindran aquest any.


El desembre es farà el conegut càsting On és el nen Jesús? per triar el nen Jesús d’una de les funcions i el photocall amb els personatges. Enguany també hi haurà vaga de dimoniets que es repartiran per diferents indrets de la ciutat per demanar la victòria de l’infern. “El problema que tenim és la visibilitat i per això fem aquesta promoció i difusió”, destaca Ortega. També es farà un sorteig, amb butlletes que donaran els comerços de Gran Centre, en què es triaran sis figurants i es regalaran sis entrades individuals. “Volem que la gent conegui la tradició i s’impliqui amb l’obra”, diu Ortega.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...