07 de novembre 2015

L’amistat trencada pel nazisme de ‘Joc de Cartes’ torna a la Saleta



publicat per
www.capgros.com
6 de novembre de 2015

Genís Mayola i Josep Maria de Ramon encarnen la relació epistolar dels protagonistes

Dissabte 7, 21.30h, i diumenge 8, 18.30h al Espai Saleta  (la Riera, 110-120) Mataró

Genís Mayola i Josep M. de Ramon encarnen a Martin i Max, dos amics que veuen com l’ascens de Hitler els separarà com mai haurien imaginat. Aquest cap de setmana l’Espai Saleta de la Sala Cabanyes acollirà dues representacions de “Joc de cartes”, un muntatge basat en un text de Kressmann Taylor que narra com l’ascens i consolidació del nazisme pot destruir l’amistat entre dos homes. Genís Mayola i Josep Maria de Ramon donen vida respectivament a Martin i Max, que es comuniquen a través de cartes. La història comença quan dos amics de tota la vida, que comparteixen el negoci d’una galeria d’art als Estats Units, se separen perquè un d’ells torna a Alemanya.

Poc després de l’arribada de Martin a Munic, però, Adolf Hitler arriba al poder. Max, jueu, s’esgarrifa amb les informacions que arriben als Estats Units sobre el nou govern alemany. Per la seva banda, Martin cada cop es troba més còmode amb la nova situació política. Joan Peran, responsable d’obres com “El violinista a la teulada” o “El diari d’Anna Frank”, dirigeix De Ramon i Mayola en un muntatge que ja es va poder veure al mateix espai la tardor de 2013. Des de llavors l’han representat arreu del país.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...