15 de desembre 2015

Ple en el Centre Cultural per veure Els Pastorets

http://www.elnasdecardedeu.cat


La tradicional representació va ser interpretada pels joves de la parròquia

14/12/2015 - Lorena Velasco

156 pastorets 2 f lorenaEl passat diumenge 13 de desembre a les cinc de la tarda el Centre Cultural es va omplir de gom a gom per acollir la tradicional representació nadalenca Els Pastorets, una adaptació de l’obra de Folch i Torres, molt estesa per tot el territori català.
Interpretada pels joves de la parròquia de Santa Maria de Cardedeu, el CECUCA va omplir el seu aforament amb familiars dels actors i públic general, fins al punt que algunes persones van haver de seure a les escales del teatre per gaudir de l’espectacle. Els actors, que tenien entre deu i vint anys, formaven part del col•lectiu de joves de la parròquia del poble i era el primer cop que posaven en escena aquesta representació.
La obra va combinar durant més d’una hora els diàlegs d’escenes bíbliques -amb els pastorets, els àngels i els dimonis com a personatges principals- amb parts cantades i ballades. Alguns dels passatges interpretats van ser el casament de Maria i Josep a Jerusalem o el naixement del nen Jesús i la visita que li fan els pastorets Rovelló i Lluquet al conèixer la historia de la mà de l’àngel Gabriel. També la lluita entre els àngels, representants del be, i els dimonis, liderats per Satanàs. El públic va quedar satisfet amb la interpretació i inclús va participar entonant alguna de les cançons de l’obra.
L’entrada era gratuïta, ja que els actors no eren professionals ni ho organitzava cap companyia de teatre, tot i que s’acceptava la voluntat dels assistents en forma de donacions per la parròquia. L’acte va coincidir amb altres esdeveniments nadalencs celebrats a la vila, com la 21ª Fira de Nadal i el torró artesà o el Pessebre Monumental del Poble Sec.

156 pastorets 3 f lorena156 pastorets  f lorena

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...