08 de desembre 2015

Reobre el Guasch Teatre amb el nom d'Eixample Teatre



publicat per
3 de desembre de 2015
Laura Serra

Les companyies Teatritus i La Paparra assumeixen la direcció de la sala, que va entrar en concurs de creditors al juny i que ara obre portes amb el musical 'Lo tuyo y lo mío'

El juny passat l'històric Guasch Teatre abaixava la persiana ofegat pels deutes. Sis mesos després, el teatre reobrirà amb un nom nou, Eixample Teatre, i nova direcció a càrrec de les companyies La Paparra i Teatritus. El primer espectacle programat és el musical 'Lo tuyo y lo mío', a partir del 9 de desembre.

Les dues companyies que han comprat el teatre havien treballat assíduament al Guasch Teatre, i la direcció tenia deutes pendents amb elles. Joan Forns explicava al juny  que els devien 15.000 euros i que no eren l'única companyia afectada. Els nous gestors són dos grups especialitzats en teatre infantil.  La Paparra ha fet sobretot teatre de carrer i esdeveniments, i s'ha especialitzat en teatre infantil i escolar. Al Guasch hi havia fet 'La flauta màgica' o 'Rapunzel', i també han passat pel Teatre del Raval i el Teatre Regina.  Teatritus també és una companyia especialitzada en teatre familiar i escolar. L'últim espectacle d'ells vist al Guasch va ser 'Les aventures d'Aladí'.

'Lo tuyo y lo mío'
La sala renovada –al carrer Aragó, 140, Eixample Esquerre– obrirà les portes amb el musical per a adults 'Lo tuyo y lo mío', vist ja al Teatre Poliorama i que ha fet gira per Espanya. És una comèdia de petit format dirigida per Joan Maria Segura i protagonitzada per Manuel Ramos i Karen Gutiérrez –alternant-se amb Xènia Reguant–, que explica una història d'amor amb un popurri de 75 cançons en 75 minuts. La parella protagonista parla amb cançons, utilitzant com a únic diàleg grans èxits des dels 60 fins avui (Rocío Jurado, Raphael, Mecano, Shakira, Fangoria...).

Aquest musical estarà en cartell fins al 17 de gener, junt amb els familiars 'El conte de Nadal', de la companyia Sim Salabin Teatre, i ' Un príncep de riure', un musical de titelles. Després, la direcció de la sala presentarà la programació i l'estil que vol imprimir a la sala. Han anunciat en una nota de premsa que "comptarà amb una àmplia i eclèctica oferta de propostes escèniques de les més variades disciplines artístiques: teatre familiar, òpera, teatre de text, monòlegs, dansa, titelles, cabaret, musicals...". També pararan especial atenció a les companyies de formació recent.

La fi de 20 anys d'una història familiar

El Guasch Teatre va ser fundat el 1995 per Joan Guasch i la seva dona, Martha Carbonell, amb el nom de Teatre de l’Eixample, i es va especialitzar en teatre infantil. El 2000 va canviar el nom per Guasch Teatre, després de la mort de Joan Guasch, i es va acabar fent càrrec de la gestió el fill gran dels fundadors, Joan Guasch Carbonell.


La crisi del teatre – una caiguda del 21% de públic i l'increment de l'IVA cultural– va impactar de ple en el Guasch Teatre, que va començar a tenir deutes amb les companyies teatrals que hi actuaven, cosa que finalment va obligar a abaixar la persiana, acomiadar treballadors i a presentar concurs de creditors. Fonts properes al teatre apuntaven a una "mala gestió" i asseguraven que s'hauria comès frau.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...