25 de desembre 2015

'Una giornata particolare', un dels plats forts del primer semestre del 2016 al Teatre Cirvianum



publicat per
Cultura - Torelló - 17/12/2015

Dimecres es va presentar la nova programació del Teatre Cirvianum de Torelló per al primer semestre del 2016. A diferència de la darrera temporada, "és més comercial", segons va explicar el director del Teatre i Tècnic de Cultura, Pep Tines. També va destacar que la programació "és molt feminista, no només per la presència de les dones sinó també per les temàtiques".

La temporada començarà amb un dels plats forts 'Una giornata particolare' (10 de gener) de la Perla 29, sota la direcció d'Oriol Broggy i interpretada per Clara Segura i Pablo Derqui. En teatre també destaca 'Un tramvia anomenat Desig' de la companyia les Antonietes (5 de març); 'Els veïns de dalt' de Cesc Gay, una comèdia interpretada pels coneguts Pere Arquillué, Àgata Roca, Carme Pla i Jordi Rico (11 de març); 'Conillet' de Clara Segura (2 d'abril); 'Psicosis de les 4.48' amb Anna Alarcón (30 d'abril); i ?Dona no reeducable' amb Míriam Iscla.

Els monòlegs també seran presents a l'escenari torellonenc amb David Guapo i l'espectacle Quenonosfrunjanlafiesta II (22 de gener) i 'Berto Romero sigue con nosotros' (6 de maig). També hi ha previst 'Momo' un muntatge integrat pel teatre, la música i els objectes i que es faran en tres sessions a finals de gener.

En l'apartat musical, 'Nous minoés, ayrosas contradanças' a càrrec de Xuriach i que se centra en les danses tradicionals que es van ballar a Catalunya fins al segle XVIII i està organitzat conjuntament pels Dansaires de la Vall del Ges (23 de gener); Xarim Aresté i El conjunt del miracle presenten 'La rosada' (20 de febrer); l'actuació de La Principal de la Bisbal organitzat per l'Agrupació Sardanista de Torelló (19 de març); 'Cançons de la lluna al barret' (10 d'abril); i 'El color del gospel' amb The Sey Sisters (16 d'abril).

El grup Xarxa reposarà 'El petit príncep' (21 de febrer), i presentarà 'El violí d'Auschwitz (9 d'abril) on la dansa serà la protagonista; El Clown Leandre i els Barcelona Clarinet Players portaran 'Idees del fred' (6 de març), un espectacle per a tots els públics; i Marcel Gros tornarà al Cirvianum per presentar 'Contes amagats' (13 de març). 'Gisela y el Libro Mágico' tancarà la programació del teatre, un muntatge musical per a públic familiar (22 de maig).

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Núria Güell, va destacar la intenció de l'Ajuntament "de renovar les butaques del teatre" però que estan pendents "que s'actualitzi un estudi que tenim des de fa uns anys". També estan a l'espera d'una línia de subvencions que sortirà a primers d'any. Quan l'actuació es porti a terme, no se sap quan podrà ser, es col·locarien 430 butaques, més d'una cinquantena menys que ara ja que la llei actual "obliga que la distància entre els seients sigui d'un metre". Cada any acudeixen 35.000 persones al Teatre Cirvianum.


Pel que fa les activitats paral·leles a la programació hi ha la presentació del XXXVIIIè Carnaval de Torelló (16 de gener); l'enterrament de la sardina (10 de febrer); ?Mou-te a Torelló' (13 de febrer); la 17a Campanya Solidària de Torelló (14 de febrer); les 16es Jornades Culturals i Gastronòmiques, Dia D'Andalusia (27 de febrer) i la presentació dels tallers de teatre que organitza el Grup Xarxa i el Teatre Cirvianum (27 i 28 de maig).

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...