06 de gener 2016

El Cirvianum de Torelló aposta per teatre de qualitat i grans monologuistes

publicat per
http://www.naciodigital.cat

El Cirvianum de Torelló aposta per teatre de qualitat i grans monologuistes

 David Guapo, Berto Romero o les obres "Una giornata particolare" i "Veïns de dalt", entre els espectacles més destacats de la programació del primer semestre de 2016

El Teatre Cirvianum de Torelló ha presentat la nova programació per aquest primer semestre de 2016. La temporada arrencarà aviat, el pròxim 10 de gener, amb la posada en escena d'un dels plats forts, «Una giornata particolare».
Es tracta de la revisió del film d'Ettore Scola que ha fet Oriol Broggi, amb intèrprets com Pablo Dequi i Clara Segura. L'actriu repetirà i tornarà a l'escenari amb «Conillet», un muntatge dirigit per Marc Martínez, el 2 d'abril. Seguint amb el teatre, un altre de les apostes fortes es podrà veure l'11 de març, amb la comèdia d'èxit de Cesc Gay
«Els veïns de dalt», amb un repartiment encapçalat per Pere Arquillué i Àgata Roca. Un altra atractiu, el muntatge de Lluís Pascual «Dona no reeducable», amb Míriam Iscla, el 21 de maig. O la companyia Les Antonietes, que s'ha atrevit a revisar «Un tramvia anomenat desig», de Tennessee Williams, el 5 de març.

Dos dels monologuistes de més èxit dins del panorama teatral i televisiu actual també seran a Torelló: David Guapo, amb «#QUENONOSFRUNJANLAFIESTA II», el divendres 22 de gener; i Berto, amb «Berto Romero sigue con nosotros», el 6 de maig. Pel que fa a la música, les propostes són molt variades. Xarim Aresté actuarà el 20 de febrer; The Sey Sisters presentaran «El color del Gospel», el 16 d'abril; "Cançons de la lluna al barret", amb el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, acompanyat al piano pel torellonenc Josep Surinyac, es podrà escoltar el 10 d'abril; o la proposta «La Prima Cobla», de La Principal de la Bisbal, el 19 de març.

Finalment, també destaquen muntatges per a tota la família amb els clowns Leandre i Els Barcelona Clarinet Players, que actuaran el 6 de març; Marcel Gros, un clàssic de la programació, el 13 de març; o el musical "Gisela y el Libro Mágico", el 22 del mateix mes. També tenen cabuda a la programació les produccions de Xarxa Torelló, amb la reposició del conte infantil de «El petit príncep», el 21 de febrer; i l'estrena de «El violí d'Auschwitz», el pròxim 9 d'abril.

En la presentació de la temporada, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Torelló, Núria Güell, i el responsable del teatre, Pep Tines, van explicar que la programació del Cirvianum «es basa i aposta per la qualitat, la innovació i, de vegades el risc». En aquest sentit, Guell es va mostrar convençuda i va assegurar que el «Cirvianum programa molt bons espectacles, tot i que, de vegades, falta la resposta del públic». Pel que fa a les propostes del primer semestre, Tines va explicar que «és una temporada més comercial». També es va referir a una curiosa «casualitat»: «Ens ha sortit una programació molt feminista, tant per intèrprets com per temàtiques. No era una cosa expressament volguda però n'estem molt satisfets».

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...