09 de gener 2016

EL TEATRE CIRVIANUM ENCETA LA NOVA TEMPORADA AMB L’EXITOSA ‘UNA GIORNATA PARTICOLARE’, AMB CLARA SEGURA I PABLO DERQUI



publicat per
http://www.ajtorello.cat

‘Una giornata particolare’ és l’obra que, aquest diumenge, a partir de les 6 de la tarda, obrirà la temporada al Teatre Cirvianum de Torelló. Aquest muntatge, basat en la premiada pel·lícula d’Ettore Scola, és dirigit per Oriol Broggi i compta amb les excepcionals interpretacions de Clara Segura i Pablo Derqui.

Oriol Broggi firma la versió teatral del clàssic d’Ettore Scola que van immortalitzar al cinema Sophia Loren i Marcello Mastroianni. A Catalunya, aquest intens duel interpretatiu és recordat per la versió que en van fer Josep Maria Flotats i Anna Lizarran. En aquesta ocasió són Clara Segura i Pablo Derqui els protagonistes d’aquesta història, entre una mestressa de casa i un periodista radiofònic.

Antonietta i Gabriele es troben de manera casual, es coneixen i s’estimen en una jornada particular, justament el dia en què Hitler arriba a Roma per reunir-se amb Mussolini abans de la Segona Guerra Mundial. Mentre la família nombrosa de l’Antonietta surt de casa per anar a veure la marxa militar organitzada per Mussolini amb presència del mateix Hitler, ella descobreix que al pis del costat un home viu angoixat la resistència al règim. Es coneixen, parlen i de sobte l’Antonietta descobreix que la vida pot tenir moltes contradiccions, pot anar molt més enllà de la seva petita quotidianitat com a mestressa de casa. Un intercanvi intens de poques hores que farà passar una bona estona als dos personatges, però sobretot els canviarà per sempre.


Amb aquest espectacle, el Teatre Cirvianum enceta una temporada “més comercial”, en paraules del seu responsable, Pep Tines, tot i que sense renunciar la línia de programació del Cirvianum. Precisament, en la presentació de la temporada, la regidora de Cultura, Núria Güell, va fer una encesa defensa de la línia de programació del Cirvianum, basada en “la qualitat, la innovació i, de vegades, el risc”. En aquest sentit, es va mostrar convençuda que el Cirvianum “programa molt bons espectacles, tot i que, de vegades, falta la resposta del públic”. Va assegurar que això no els desencoratjarà i va reivindicar aquesta manera de programar, afirmant que “continuarem amb aquesta filosofia”.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...