29 de gener 2016

Els Pastorets de l'Ametlla de Merola baixen el teló amb prop de 1.000 espectadors



publicat per
Aida Morales | 28/01/2016 a les 06:00h
El pati de butaques ple de cadires diferents. | Cristina Prat.

Moisès Boixadera assegura que es continuaran reivindicant millores al Teatre Esplai, més enllà de la campanya realitzada
Desenes de cadires tornen al seu origen aquesta setmana

El pati de butaques ple de cadires diferents. | Cristina Prat.
Els Pastorets de l'Ametlla de Merola d'enguany han estat especials i diferents. No només interiorment i per la seva història i trajectòria com els més antics de Catalunya, sinó també per la reivindicació que aquest any han volgut que els acompanyés. Una demanda clara i contundent per part de l'Associació Cultural Esplai, en què es reclamava una sala adequada per a representar-los, amb un pati de butaques digne.

Segons ha explicat a NacióBerguedà el director dels Pastorets, Moisès Boixadera, en total hi han passat prop de 1.000 persones, una xifra que permet assegurar que, gairebé en totes les sessions, s'han cobert el 100% de les cadires disponibles. “Hem tingut ple gairebé cada dia”, ha celebrat Boixadera. En aquest sentit, ha afirmat que la valoració d'enguany és molt positiva ja que, a més, tothom ha acollit “molt bé” la diversitat de cadires. La sensació, ha precisat, ha estat un pati de butaques “molt més còmode”, una iniciativa que ha engrescat públic i també actors, i que ha vist néixer la implicació de periodistes, empresaris, actors i institucions d'arreu de Catalunya.

Per a Boixadera, però, la feina continua i, en aquest sentit, la campanya "Deixa'ns una cadira (confortable)" només ha servit per visibilitzar aquesta problemàtica que, no obstant, també es viu en totes les obres que, al llarg de la temporada, es porten a terme a la petita colònia del terme de Puig-reig. A més, ha afegit, no es tracta només del pati de butaques, sinó també del vestíbul o els vestidors, tot un seguit de millores que s'han de realitzar.

Durant aquest 2016, doncs, l'Associació Cultural continuarà fent pressió per fer arribar aquesta demanda a qui sigui. “Això, la gent de l'Ametlla s'ho creu”, ha assegurat Boixadera, tot afirmant que ara, només cal que l'Ajuntament de Puig-reig, la Generalitat o la Diputació sentin “la mateixa vergonya” de tenir una sala de teatre com la que hi ha actualment: “Nosaltres continuarem fent feina perquè això tingui ressò i, el més important, continuarem fent teatre”.


Poc a poc, totes les cadires i butaques cedides han començat a tornar als seus amos durant aquesta setmana. Algunes han viatjat per la comarca, altres cap a Barcelona i la seva àrea metropolitana. I pel que fa als Pastorets, pleguen amarres fins l'any que ve, esperant despertar-se amb una realitat ben diferent.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...