01 de gener 2016

Els Pastorets de Manlleu, amb nova escenografia i joves actors, faran encara tres funcions

Els Pastorets de Manlleu, amb nova escenografia i joves actors, faran encara tres funcions

Arola Cumeras | dimecres 30 de desembre de 2015 13:26h

Es podran veure a l'Espai Rusiñol l'1, 3 i 6 de gener

Una imatge del relleu generacional que conviu a l'escenari. Foto: Xevi Vilaregut
1

Escolta la notícia

Una imatge del relleu generacional que conviu a l'escenari. Foto: Xevi Vilaregut

Manlleu, | Els Pastorets del Teatre Centre de Manlleu han arribat a l’equador i enfilen l’any nou encara amb tres representacions pendents, el dia 1, 3 i 6 de gener a les 6 de la tarda a l’Espai Rusiñol. Pere Riera, Petrus, és un dels personatges emblemàtics de l’obra i ha afirmat que estan orgullosos de les renovacions en l’escenografia.

Estan contents perquè “interessa cada certs anys introduir coses noves i abans jugàvem amb arbres i elements naturals, amb una base d’una escenografia única”. Ara “és més manejable de cara a la gent de tramoia”. S’han fet “en forma de columnes, amb unes rodes que es van variant i tenen diverses cares, com la imatge d’un bosc, d’un temple de Jerusalem i també tenim una boca de l’infern”.

A nivell de públic, la funció del 25 va estar pràcticament plena, i el 26 i 27 fins a la bandera. L’indret “és petit perquè hi caben unes 200 persones” i les properes funcions “sobretot el dia 1, tenen bastanta venda feta”. De la mà del nou director Josep Colomer es fan un total de 6 representacions a l’Espai Rusiñol. Els Pastorets manlleuencs es presenten amb importants novetats, tant en l’elenc artístic com en els aspectes escenogràfics. Per començar, el tradicional espectacle nadalenc estrena, a banda de direcció, protagonistes, ja que Abel Cobos i Dídac Humà debuten com a Lluquet i Rovelló. També hi ha canvis en altres personatges com ara el Jeremies, la Marta, el Llucifer o el Sant Miquel, en el que representa un important i significatiu relleu generacional en els Pastorets manlleuencs.

Entre els més veterans hi ha Antonio Anglada, el mateix Petrus i altres actors experimentats com Montse Anglada o Pep Jané. També hi ha “una col·laboració extraordinaria dels pares dels pastors, que estan a dins de la tramoia”. Per altra banda, el nou director Josep Colomer ha volgut recuperar una bona part del text original de Folch i Torres que s’havia deixat de representar, a l’hora que també s’estrenarà un nou pròleg. En cas que hi hagués molta més demanda, es planteja fer una pròrroga i afegir una setena funció. El 2016 es commemora el centenari de Folch i Torres el que es representa aquí.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...