03 de gener 2016

La Fira de Teatre Infantil d’Igualada amplia horitzons

NOTÍCIES


29/12/2015 

Fotografia d'un espectacle teatral

etiqueta infantilMostra Igualada,teatre





La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil esclafa motors per a la seva 27a edició, que se celebrarà entre el 7 i el 10 d’abril de 2016. I ho fa aconseguint una nova plataforma de projecció que serveixi per transcendir les fronteres catalanes i convertir aquest mercat del teatre familiar català en un captador de programadors espanyols i internacionals per fomentar l’exportació de les companyies participants.

És en aquest context que es produeix l’adhesió de la Mostra d’Igualada a la COFAE, la Coordinadora de Fires d’Arts Escèniques de l’Estat espanyol. Constituïda l’any 2006, la coordinadora aglutina algunes de les fires més destacades del país en el camp de les arts escèniques amb l’objectiu de coordinar i crear ponts de comunicació i col·laboració entre elles. A més, COFAE aposta per realitzar estudis de mercat i difondre el concepte de fira entre professionals i companyies tant en l'àmbit estatal com internacional, establint col·laboracions amb entitats i organismes i actuant d’interlocutor amb administracions i institucions públiques. Actualment, una quinzena de fires en formen part, entre les quals, les catalanes Fira de la Mediterrània de Manresa i la Fira del Teatre de Titelles de Lleida.

Per a la Fira, formar part de COFAE “és un pas molt important per donar-se a conèixer com a mercat estratègic d’espectacles per a tots els públics i és un gran incentiu a l’hora de crear vincles amb altres festivals d’arts escèniques”, ha explicat en un comunicat. I més enllà d’aquesta adhesió, La Mostra d’Igualada fa temps que treballa per reforçar la seva presència i coneixement fora del mercat català, impulsant diverses accions com per exemple presentacions públiques o la distribució de material promocional en diferents idiomes.

La Direcció Artística de la Mostra ja ha configurat la programació, seleccionada entre més de 434 sol·licituds de companyies interessades a participar en la 27a edició. Això suposa un creixement del 34% respecte al 2014. 

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...