28 de gener 2016

La Passió de Vilalba tindrà una banda sonora i un conte infantil

publicat per
http://uncopdull.com





La 21a edició de la Passió de Vilalba dels Arcs arriba carregada de novetats. Declarada Patrimoni Festiu de Catalunya i Festa d’Interès Comarcal de la Terra Alta, la Passió de Vilalba tornarà a apropar als espectadors a la realitat social i cultural que viu Jesucrist els darrers dies de la seva vida, amb el tret característiques que les representacions es realitzen pels carrers i places del nucli històric de la població. El cartell de la 21a edició mostra els diferents personatges que apareixen a la Passió de Vilalba sota l’eslògan “sang, suor i llàgrimes” i amb la dona com a referent. Ara bé, l’actor i membre del Patronat de la Passió de Vilalba, Marc Sampé, ha avançat que per primera vegada La Passió comptarà amb una banda sonora composada pel gandesà Genís Montanya i un conte infantil escrit per Marc Jornet i ell mateix, amb il·lustracions d’Àngels Cid. 

L’alcaldessa de Vilalba dels Arcs, Maria Teresa Mariné, ha afirmat que La Passió i tots aquells que la fan possible són un “orgull” per al poble. 

Per la seva part, el director dels serveis territorials de Cultura, Ferran Bladé, ha reconegut el treball i esforç realitzat per mantenir les representacions al carrer després de 21 anys i l’èxit assolit any rere any, fet que considera els ha d’encoratjar a continuar el camí iniciat. 

Les representacions de La Passió de Vilalba dels Arcs tindran lloc el Dijous Sant a la nit, i Dissabte Sant a la tarda. El mateix dissabte també tindrà lloc un dels actes més destacats de la programació de La Passió, l’obertura de les àmfores del vi de La Passió que s’elabora des de fa nou anys amb el sistemes que utilitzaven els romans. També es repeteix per l’experiència encetada l’any passat amb l’elaboració de l’oli de La Passió, un oli d’oliveres centenàries de Vilalba elaborat de forma tradicional i que vol esdevenir un nou actiu de La Passió. 

En la clausura de l’acte de presentació del cartell i la programació de la 21a Passió de Vilalba dels Arcs és va realitzar l’espectacle de llum i foc “El retorn de l’alba” a càrrec del grup de teatre Pirindola i el grup de diables Foc i Flama d’Horta de Sant Joan.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...