05 de gener 2016

"Ragazzo": Teatre polític a l'escenari de l'Eòlia

publicat per http://lameva.barcelona.cat/

25-12-2015 No hi ha millor manera de passar el vespre de Nadal que en una sala de teatre, i més si és una de les més noves de la ciutat. Aquest Nadal, o qualsevol dia fins al 10 de gener, us esperen al Teatre Eòlia amb una peça de teatre polític imprescindible: Ragazzo (Foto: Uri Roig).

Encara no heu vist aquesta peça signada i dirigida per Lali Álvarez Garriga amb Oriol Pla? Doncs ja ja ha estat posada en escena en alguns escenaris alternatius de la ciutat, entre els quals el de la Nau Ivanow, i ha agradat tant que ara arriba a un teatre que té poques setmanes de vida però que ja està marcant tendència.
A l'Eòlia acullen una peça de tema polític representada per la companyia Teatre Tot Terreny i dedicada a la memòria d'un jove italià, Carlo Giuliani, que va morir a Gènova el 20 de juliol de 2001.
I és que el muntatge es basa en la seva història. Un jove activista veu com a la seva ciutat es restringeixen els drets dels ciutadans a causa de la celebració d'una cimera del G8, la trobada dels països més poderosos del món. 
Ell, però, no es resignarà a quedar-se tancat a casa, sinó que participarà en el Fòrum Social Mundial que se celebra simultàniament i també en accions de protesta de caràcter pacífic com la Columna dels Desobedients, que es proposava trencar els límits marcats i entrar a la zona vermella a la qual les forces d'ordre havien prohibit l'accés.
La història del Ragazzo del títol s'acaba en tragèdia, però és una més de les històries personals que, unides i combinades, formen la història col·lectiva del nostre temps. Una història que els autors d'aquesta peça no volen que oblidem.

Ragazzo
Dia: Fins al 10 de gener 
Espai: Teatre Eòlia
Preu: 13-16 €
Més informació, clicant aquí 

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...