25 de febrer 2016

'La piedra oscura' d'Alberto Conejero arriba al Teatre Lliure



Publicat per
15 de febrer de 2016

Un text que acaba de presentar-se al Centro Dramático Nacional inspirat en la mort de Lorca.

Alberto Conejero és una de les figures del món de la dramatúrgia que destaca en els últims anys. Als seus prestatges ja figura, per exemple, el Premio Ceres al millor autor teatral. El va guanyar per aquest text, La piedra oscura, que es basa en la vida de Rafael Rodríguez Rapún, un estudiant que va ser secretari de la companyia La Barraca durant la II República i, per tant, company de fatigues de Federico García Lorca. Al voltant de la seva figura s'ha construït aquesta vibrant peça que planteja interrogants sobre com la societat ha naturalitzat certes coses, sobretot els terribles fets que van tenir lloc durant la Guerra Civil.

La història ens transporta a una habitació d'un hospital militar de Santander. Dos homes, dos desconeguts que es veuran obligats a compartir unes hores terribles, un compte enrere que és possible que acabi en la mort d'un d'ells a trenc d'alba. Durant les hores de conversa es revela un secret envoltat de remordiments, un fet terrible relacionat amb la mort de Federico García Lorca.

El director argentí Pablo Messiez dirigeix aquesta obra que s'acaba d'estrenar al Centro Dramático Nacional i que es podrà veure al Teatre Lliure, en la seva seu de Gràcia, entre el 17 i el 28 de febrer.

Etiquetes:
EscenaFederico García LorcaTeatre Lliure de Gràcia
informació de l'acte

Quan es fa
Data d'inici:
17/02/2016
Data de finalització:
28/02/2016
On es fa
Lloc:
Teatre Lliure
Direcció:
C Montseny, 47
Districte:
Gràcia
Telèfon:
932892770
Horari
dimecres, dijous i divendres
a les 20:30 h     
Entrada general de: 23 e
dimecres i dissabte a la tarda: 18.50 e (dies de l'espectador)
compra avançada: 21 e (abans de la data d'estrena)

Entrada reduïda: 19.50 e

Carnet jubilat
Carnet estudiant
Menors 14 anys
persones a l'atur
Persones amb disminució
Famílies nombroses i
monoparentals
Carnet biblioteques
Carnet TNC
Carnet Mercat de les Flors
Carnet TR3SC
Carnet Teatres Comarcals
Entrada reduïda: 12 e

Carnet Jove
Carnet +25

Per abonaments consulteu amb el Teatre Lliure

Dissabtes
a les 17:30 h i a les 21:00 h
diumenges
a les 18:00 h

Observacions
Un text d´Alberto Conejero, Premi Ceres 2015 al Millor Autor Teatral, que ve de presentar-se al Centro Dramático Nacional, inspirat en la vida de Rafael Rodríguez Rapún –un estudiant d´Enginyeria de Mines, secretari de la Barraca i company de Federico García Lorca durant els últims anys de les seves vides. Una vibrant peça que plantejar interrogants sobre la naturalització del nostre passat més recent i el destí dels oblidats a les cunetes de la Història.
Una habitació d´un hospital militar prop de Santander; dos homes que no es conèixen i que estan obligats a compartir les hores terribles d´un compte enrere que potser s´acabarà a la matinada amb la mort d´un dels dos. Un secret encobert de remordiments i un nom que ressona per les parets de l´habitació: Federico. Només queda la custòdia d´uns documents i manuscrits com un últim gest d´amor.

Direcció: Pablo Messiez
Intèrprets: Daniel Grao i Nacho Sánchez

Coproducció: Centro Dramático Nacional i LAZONA

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...