18 de febrer 2016

Temporada Alta se situa per primer cop entre els deu esdeveniments culturals més importants de l'Estat

Temporada Alta se situa per primer cop entre els deu esdeveniments culturals més importants de l'Estat

Publicado 16/02/2016 13:57:40CET
L'informe de l'entitat privada Fundació Contemporània col·loca el certamen en el lloc número 8, empatat amb el Museu Guggenheim i el CaixaForum

ACN

Girona.-Un informe elaborat per l'entitat privada Fundació Contemporània situa el Festival Temporada Alta de Girona com al vuitè esdeveniment més destacat durant el 2015 a l'estat espanyol i apareix per primer cop entre les 10 iniciatives culturals més importants. Comparteix aquesta posició amb el CaixaForum i el Museu Guggenheim després d'obtenir la mateixa puntuació. 
El rànquing, que s'ha elaborat a partir de l'opinió de 173 professionals i experts de la cultura, també el situa com el primer festival d'arts escèniques en importància a nivell espanyol. En total, hi ha representades les 45 institucions o esdeveniments més importants del 2015, la majoria de Madrid. 
El festival de tardor de Girona ha escalat en un any un total de 7 posicions.
El Festival Temporada Alta de Girona s'ha fet un lloc en el rànquing dels 10 esdeveniments més importants a nivell cultural que es van fer durant el 2015 a l'estat espanyol, segons l'informe 'Baròmetre anual de la cultura' elaborat per la Fundació Contemporània amb seu a Madrid.
En un any, ha escalat 7 posicions i s'ha situat a la posició número 8, compartint el lloc amb Caixaforum i el Museu Guggenheim que han obtingut la mateixa puntuació. A més, Temporada Alta consolida la seva presència a Catalunya segons l'opinió dels experts, ja que es manté un any més com l'esdeveniment més ben valorat. Al rànquing hi apareixen les 45 institucions o esdeveniments més importants del 2015. Temporada Alta ha escalat 7 posicions en un any.
El rànquing l'encapçalen, sobretot, institucions amb seu a Madrid. De fet al Top 10 només hi ha 3 esdeveniments de fora la capital espanyola: el Festival de Cinema de Sant Sebastià, el Museu Guggenheim i Temporada Alta.
En un altre àmbit de l’informe es valoren diferents ciutats de l'Estat per la seva oferta cultural. Girona, seu principal del Festival Temporada Alta, hi apareix en novena posició, amb la mateixa puntuació que Gijón i La Coruña. Pel que fa a la innovació en l'àmbit cultural, Girona apareix en vuitena posició.
La Fundación Contemporánea és una institució privada que té com a objectiu contribuir en el desenvolupament dels professionals de la cultura. L'informe anual que elabora vol ser un instrument per a prendre el pols al sector, creant uns indicadors que permetin als professionals analitzar les tendències en l'àmbit de la cultura.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...