09 de març 2016

Almassora es prepara per a viure la Passió en directe



Publicat per

El sistema de so permetrà escoltar als actors en viu en els espais exteriors i la representació comptarà amb dues noves escenes

A poc més d'una setmana per a la representació, els membres de l'associació juvenil Lluïsos Almassora ultimen els detalls de la representació de la Passió de Crist, que tindrà lloc en el Centre Parroquial i els carrers del casc històrics dissabte que ve 12 de març a les 20.00. La novetat més destacada serà l'eliminació del so gravat en les escenes d'exterior gràcies a la instal·lació d'un sistema d'audio que permetrà als actors recitar el text en directe.

Per a fer-ho possible, la Regidoria de Joventut ha gestionat la instal·lació de 19 micròfons sense fil i de diadema que els actors portaran en els tres espais exteriors en els quals es desenvoluparà l'obra. Així mateix, els tècnics instal·laran tres micròfons d'ambient i tres taules de mescles en els punts dels carrers Trinitat i Darremur i la Plaça Major de la Vila que serviran com a escenari d'aquesta Passió. En aquest últim espai. en el qual es representa la la crucifixió de Jesucrist, el muntatge tècnic contempla la utilització d'un canó de llum de seguiment i una màquina de fum per a millorar la recreació del moment cim de la narració.

Lluïsos Almassora ha avançat que la dramatització de la Passió comptarà enguany amb 40 actors i actrius, membres de la congregació. A més, la direcció ha decidit introduir dues noves escenes, la de la casa de Caifàs i les negacions de Pere, que ajudaran a completar la recreació de l'esdeveniment bíblic.

L'edil delegat de Joventut, Xavier Trenco, ha explicat que la introducció del so en directe era un pas “necessari per a millorar la qualitat d'una representació en la qual els Lluïsos inverteixen tant de temps i tanta il·lusió”. L'edil ha assegurat que de cara a pròximes edicions el seu departament col·laborarà amb l'associació juvenil per a fer de la Passió d'Almassora “un esdeveniment que aconseguisca atraure als visitants dels voltants”.


Per la seua banda, els membres de Lluïsos Almassora, han destacat que “aquest és un acte que la gent espera amb entusiasme, ja que obri la programació de Setmana Santa a Almassora”. L'associació ha assegurat que el fet que els actors siguen els propis joves de la congregació “aporta valor a la representació” i han animat a tots els veïns del poble i de les poblacions properes a assistir a la representació.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...