13 de març 2016

La dansa sísmica de Moon Ribas, al CCCB

 
  Moon Ribas, una artista que porta implantat al braç un sensor que capta moviments sísmics, protagonitza la proposta coreogràfica Waiting for Earthquakes (a la foto) el divendres, 11, i el dissabte, 12 de març, al CCCB. El planeta Terra, en dansa.

Potser us sembla estranya, la decisió d'aquesta artista de convertir la seva extremitat en el que ella anomena un "braç sísmic", però no fa sinó aplicar-se a sí mateixa els principis que defensa. I és que, juntament amb el també artista Neil Harbisson (que també veurem el diumenge, 13 de març, al CCCB), és la creadora de la Cyborg Foundation. Aquest col·lectiu defensa que els éssers humans aprofitem les tecnologies existents per tal d'augmentar les nostres capacitats i sentits.
Així, ella va decidir implantar-se al braç un sensor que l'avisa cada cop que en un racó o altre del planeta Terra es produeix un terratrèmol. No cal dir que aquest fet la connecta de manera especial amb el que passa al subsòl del planeta, amb el qual manté un lligam especial.
Aquesta percepció tan peculiar que només ella té serveix de base per a les seves coreografies, de manera que comparteix amb els espectadors que la veuen ballar la seva especial manera de sentir el que passa a l'interior de la Terra.
Ribas oferirà el seu espectacle durant dos dies, el divendres i el dissabte, com a part de les activitats paral·leles de la mostra+Humans, que s'interroga aquests dies al centre del carrer de Montalegre sobre el futur de la nostra espècie. Però l'altre fundador de la Cyborg Foundation, Neil Harbisson, també és a Barcelona i protagonitzarà diumenge una altra acció també relacionada amb la tecnologia.
És La música dels colors, un concert interactiu que es basa en les sensacions que l'artista ha percebut dels visitants que han passat per l'exposició + Humans i que han vist l'escultura Cap sonocromàtic
Heu de saber que Harbisson, que no pot percebre els colors, és el primer artista reconegut oficialment com a cyborg i que sí, porta implantada al cap una antena que s'ha fet ell mateix i que li permet "escoltar" els colors convertint-los en sons, percebre colors invisibles per a nosaltres (infrarojos, ultravioletes...), a més de rebre directament imatges i sons procedents d'aparells externs.
Veniu al CCCB i el veureu protagonitzar un concert en el qual interactuarà amb el públic assistent i que es basarà en els sons que ha percebut dels visitants de l’exposició. Una experiència que, segur, serà diferent de tot el que heu vist fins ara.

Waiting for Earthquakes + La música dels colors
Dies: 11, 12 i 13 de març, a les 19 h
Espai: CCCB
Preu: Entrada lliure  
Més informació, clicant aquí i aquí

publicat per
http://lameva.barcelona.cat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...