13 d’abril 2016

10 propostes culturals que no et pots perdre a l'abril!



Autor: Federació d'Ateneus de Catalunya
Entitat redactora: Federació Ateneus de Catalunya

Connecta’t al blau (3 d’abril, Barcelona): aquest dia, tot el Litoral de Barcelona es vestirà de solidaritat en una festa ciutadana de sensibilització per l’autisme impulsada per l’associació Aprenem. Jocs i visites culturals s’inclouen en una entrada–donatiu que es destinarà íntegrament a seguir fent possible la inclusió dels infants amb autisme, en motiu de la celebració del Dia Internacional de Conscienciació sobre l’Autisme, el 2 d’abril.

Revolta de les Quintes (4 d’abril, Barcelona): diferents entitats bastoneres i trabucaires de Catalunya, en col·laboració amb diverses entitats de la Vila de Gràcia recreen, cada any pels volts del 4 d'abril, els fets ocorreguts a Barcelona a finals del segle XIX, coneguts popularment com a Revolta de les Quintes (1870).

Concert benèfic 25è aniversari Grup Caliu (8 d’abril, Barcelona): Cesk Freixas, Judit Neddermann, Feliu Ventura, Meritxell Gené, Pau Alabajos, Xavi Sarrià, Borja Penalba, Mireia Vives, La Fera Ferotge i Jordi Montañez. Tots aquests artistes pujaran a l'escenari de la Sala Barts de Barcelona el proper 8 d'abril, a les 21h, per celebrar el concert benèfic del Grup Caliu. L'entitat celebra aquest 2016 el seu 25è aniversari. Compra les entrades aquí.

Carxofada Popular 2016 (10 d’abril, El Prat de Llobregat): l'objectiu principal d'aquest concurs de cuina organitzat per l’entitat Gats és difondre la carxofa Prat a través de l'elaboració de plats i la seva posterior degustació pública. Consulta les bases per participar.

Concert Solidari amb Mans Unides d'Ars Tunae i la Coral Canigó (15 d’abril, Barcelona):  a les 20.45h a la basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona. La recaptació d'aquest concert benèfic es destinarà a un projecte de Mans Unides al Brasil per combatre l'explotació sexual, el tràfic d'òrgans i les adopcions il·legals de menors. Compra les entrades aquí.

Cinefòrum social “Pride” (15 d’abril, Torreforta, Tarragona): el local del Comitè de Solidaritat Òscar Romero, a Torreforta, acollirà a les 19:30h la projecció del film de Mathew Marchus, que aborda l’ogull gay. L'estiu de 1984, sent primera ministra Margaret Thatcher, el Sindicat Nacional de Miners convoca una vaga. Durant la manifestació de l'Orgull Gay a Londres, un grup de lesbianes i gays es dedica a recollir fons per ajudar les famílies dels treballadors, però el sindicat no accepta els diners. El grup decideix aleshores posar-se en contacte directe amb els miners.

Fòrum Social Català de Girona (16 d’abril): les fundacions SER.GI i Utopia participen al proper Fòrum, que tindrà lloc a la Biblioteca Carles Rahola de Girona d’11 a 18h. Aquest fòrum aplega un total de 36 entitats de les comarques gironines dedicades a diferents àmbits, com la cooperació internacional, l’ecologia, l’economia social, l’educació i la igualtat de gènere, entre altres. L’entrada és lliure i el programa complet (PDF) ja es pot consultar online.

Sortida nocturna al Pont del Diable (23 d’abril, Tarragona): el Pont del Diable va ser construït pels romans per portar l'aigua del riu Francolí fins a la ciutat de l'antiga Tarraco. La vegetació mediterrània que l'envolta el fa un paratge ideal per descobrir el medi natural de les comarques tarragonines. L’equip de Limonium proposa aquesta sortida de descoberta sota la lluna plena de Sant Jordi.

Diada de la Cultura Popular i Tradicional de Lleida (23 d’abril): punt de trobada de les diferents entitats que treballen en i per la cultura popular i tradicional de la Ciutat. Es du a terme al Pati de les Comèdies, av. Blondel, carrer Vila de Foix i Plaça Catedral, on es creen els diferents espais: l’espai de fira d’entitats i exposició, l’espai de tallers i la Plaça, l’espai central per fer diferents actuacions. Tot un dia per conèixer i participar de i amb les entitats que cada any hi participen.


Festival Circ Cric al Montseny (fins al 26 de juny, Sant Esteve de Palautordera): any rere any s'omplen de circ, música, titelles, teatre, pallassos, pallasses i sobretot imaginació i molta alegria els boscos d'alzines, roures i acàcies de l'extraordinari Montseny de la mà del Circ Cric, impulsat per Tortell Poltrona.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...