01 d’abril 2016

Ser-ho o no

Ser-ho o no

Dos veïns es troben sovint al replà de l’escala. Què pot arribar a passar quan l’un descobreix per internet que l’altre és jueu? Una comèdia signada per Jean-Claude Grumberg, un dels autors tràgics francesos més còmics de la seva generació, dirigida i interpretada per Josep Maria Flotats.
Ser-ho o no és una obra construïda a partir d’un pretext que consta d’unes converses entre dos veïns d’una mateixa escala, d’horitzons, coneixements i creences antagònics. En el curs d’aquestes converses hi palpita d’una manera subjacent el tema de la identitat, com el verb del títol ja indica: la identitat col·lectiva i sobretot la personal, junt amb la tolerància; temes recurrents en tota l’obra de Jean-Claude Grumberg, que evoca sempre la memòria històrica per discernir la violència o l’absurd del present. Teatre polític en clau de comèdia.
L’être ou pas va ser escrita l’any 2013 i va ser publicada el mateix any per Éditions Actes Sud, sota el títol original Pour en finir avec la question juive. Arran d’un augment dels actes antisemites esdevinguts a França a la primeria del 2015, i coincidint amb unes primeres funcions del muntatge al Théâtre Antoine de París, l’autor mateix va decidir canviar-ne el títol per evitar malentesos. L’espectacle, dirigit per Charles Tordjman i amb Pierre Arditi i Daniel Russo al repartiment, es va representar ocasionalment durant el març del 2015.

Text: Jean-Claude Grumberg
Dramatúrgia i direcció: Josep Maria Flotats
Intèrprets: Josep Maria Flotats i Arnau Puig
Traducció del francès: Salvador Oliva
Escenografia: Alejandro Andújar
Il·luminació: Albert Faura (a.a.i.)
Interpretació musical: Dani Espasa
Ajudant de direcció: Pep Planas
Construcció d'escenografia: Neo Escenografia SL
Disseny de l’abric: Goretti
Perruqueria: Toni Santos
Coproducció: Teatre Lliure i Taller 75
Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Temporada estable
Ser-ho o noTeatre Monumental
Divendres 1 d'abril i dissabte 2 d'abril a les 21 h
24 euros platea / 19 euros amfiteatre

publicat per
http://culturamataro.cat


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...