24 de maig 2016

A partir del proper 20 de maig, Mataró dedicarà diversos actes a homenatjar l’escriptor Ventura








Ametller (Pals 1933- Mataró 2008) en ocasió dels 30 anys de la publicació de la seva obra “SUMMA KAÒTICA”.

Publicat per
Com diu Jaume C. Pons Alorda, “Ventura Ametller fou un personatge absolutament polifacètic allunyat de les etiquetes de l’època perquè les va superar totes sense saber-ho”  fou “un outsider, una figura  en contra de tot, un escriptor ocult i furtiu però absolutament impressionant.”

Per homenatjar-lo es duran a terme diversos actes a la nostra ciutat durant els mesos de maig, juny i juliol en els qual participaran personatges rellevants dels món literari català. Els actes estan organitzats per la Comissió Ventura Ametller amb la col·laboració de diverses entitats com Òmnium Mataró Maresme, l’Ajuntament de Mataró i Poesia i +. 


Programa

Divendres 20 de maig - Biblioteca Antoni Comas - 19:30

Taula rodona: Summa Kaòtica en el panorama literari català.
La significació de la novel·la trenta anys després de la seva primera edició.

Amb Laura Borràs (directora de la Institutció de les Lletres Catalanes), Miquel de Palol (poeta), Adrià Pujol (escriptor i antropòleg) i Lluís Racionera (escriptor).

Divendres 27 de maig - Òmnium Mataró-Maresme (C. Argentona, 59) - 19:30

L'onomàstica i la geolocalització de Summa Kaòtica
Presentació de dos estudis que aporten les claus per facilitar la comprensió de la novel·la i enriqueixen l'experiència de la seva lectura

Resta Kaòtica
El caos continua en la segona part de la novel·la. La correctora i el prologuista de Resta Kaòtica en parlen.

Amb Albert Calls (escriptor), Anna-Maria Corredor (professora i traductora), Blanca Codina (néta de l'autor) i Marga Puigvetós (professora de literatura catalana).

Divendres 3 de juny - Can Palauet - 19:30

Taula rodona: Ventura Ametller-Josep Pla
L'amistat i la influència de Josep Pla en la persona i en l'obra de Ventura Ametller.

Amb Joan Safont Plumed (periodista i escriptor), Xavier Pla (escriptor), Llorenç Soldevila (filòleg i escriptor) i Manuel Cusachs (escultor).

Divendres 9 de juliol - Pati del Cafè Nou - 19:30

Espectacle de poesia, audiovisuals i música electrònica. Ventura Ametller recital
L'edició de 2016 del festival Poesia i + arriba a Mataró de la mà d'alguns dels poetes més destacats del panorama català actual que recitaran poemes inèdits de Ventura Ametller. VA recital combina música electròncia, projeccions audiovisuals i poesia. Els versos d'un poeta del segle XX rellegits amb els llenguatges dels creadors del segle XXI.

Amb Jaume C. Pons Alorda, Anna Gual, Joan Carles González Pujalte, Lluís Calvo, Teresa d'Arenys, Pau Vadell i Raquel Santanera

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...