30 de maig 2016

El "Monòleg del perdó" porta al teatre el món creatiu d'Enric Casasses



Si us agrada la poesia d'Enric Casasses, segur que no us voldreu perdre la seva nova creació per al teatre, una peça que es titula Monòleg del perdó on us ensenyen què tenen a veure els contes d'Andersen amb l'Oest americà.

Podeu veure la peça a La Seca Espai Brossa del 27 de maig al 12 de juny i comprovar per què el seu autor diu que és un muntatge amb l'estructura d'una xarxa de sinapsis neuronals. I és que els tres blocs en què es divideix l'espectacle expliquen històries diverses que es van solapant al text. No s'expliquen de manera cronològica, sinó seguint la lògica de la ment humana, on un pensament lliga amb un altre i condueix a noves reflexions i pensaments o bé s'esvaeix i es perd.
Perquè el Monòleg del perdó ens explica realitats diverses que, aparentment, no tenen connexió però que transpiren una poètica comuna. Tot, a partir de la història d'una parella d'actors (Blanca Garcia Llado i Joan Sirera) que miren de crear un espectacle.
Ella provarà de construir un monòleg mentre ell afegeix dimensions noves als universos que l'actriu va creant amb les seves paraules. Potser s'aniran estavellant un cop i un altre en l'intent de crear el monòleg que volen portar a escena, però acabaran confegint el relat d'una rondalla de Hans Christian Andersen. La història, però, acabarà per traslladar-nos a l'Oest americà, on coneixerem a Joana, la Calamitat de la Plana.
Què tenen a veure Andersen i l'Oest americà? Més del que us penseu. Ho descobrireu en un espectacle teatral amarat del món poètic de Casasses que, a força de trenar històries, acabarà conduint-nos fins a una reflexió final.

Monòleg del perdó
Dies: Del 27 de maig al 12 de juny, divendres i dissabte, a les 21.20 h i diumenges, a les 19.30 h
Espai: La Seca Espai Brossa
Preu: 12 €

Publicat per
24 de maig de 2016
Enllaç


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...