07 de maig 2016

La Fira de Titelles de Lleida manté els 35.000 espectadors

publicat per
http://www.lleidaalminut.com


foto1
02 de Maig de 2016 - Redacció - Fotografia: @angelrosdomingo
La Fira de Titelles tanca la seva 27a edició amb un balanç molt positiu. S’ha registrat una gran afluència de públic, tant en els espectacles gratuïts de carrer, com en els de sala, alguns dels quals ja tenien les entrades exhaurides una setmana abans de començar la Fira, gràcies a les reserves de programadors. 
Aquest és el balanç que s’ha fet a l’acte de lliurament dels premis Drac d’Or del festival, al qual ha assistit la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, i les regidores Cristina Simó i Rosa Maria Salmerón.
 
Al llarg d’aquests tres dies han passat per la Fira de Titelles 25 companyies, més de 300 professionals, i més de 35.000 espectadors han acudit a carrers, places i teatres. La darrera actuació serà aquest dilluns, a la planta de pediatria de l’Hospital Arnau de Vilanova, a càrrec de Les Mains Libres amb l’espectacle ‘Infimes Débordements’.
 
Pel que fa al vessant professional, l’Espai PRO un any més ha continuat establint aquest punt d’intercanvi entre professionals, esdevenint un espai per a la contractació dels espectacles que s’han programat a la Fira de Titelles de Lleida.
 
En l’acte de cloenda, presentat per Ferran Aixalà, s’han lliurat els Premis Drac d’Or i s,'ha fet un reconeixement a la trajectòria a Carles Cañellas.
 
Relació de Premis
La gran triomfadora de la 27 edició de la Fira de Titelles ha estat la companyia La Pendue, que ha conquerit el Drac d’Or Julieta Agustí al Millor Espectacle i també el de la categoria de Festivals internacionals, pel seu espectacle ‘Tria Fata’.
 
Campi qui Pugui s’ha fet amb el premi al Millor Espectacle de Carrer per ‘Manneken’s Piss’, mentre que la companyia Onírica Mecánica s’ha endut el guardó reservat al Premi de les Autonomies pel muntatge ‘El Rumor del Ruido’.
 
Els Titiriteros de Binefar han rebut el Drac d’Or a la Millor Dramatúrgia, pel seu muntatge ‘Antón Retaco’, i Stoyan Doychev s’ha endut el de la millor interpretació, per l’espectacle ‘Puppet’s Lab’.
 
La Millor Escenografia ha estat per l’obra ‘Libel·lula’, de la companyia Toti Tornell, i el guardó a la Proposta més Innovadora ha estat per ‘La Triste Figura’, de David Espinosa. La companyia Ponten Pie s’ha fet amb el premi al millor espectacle infantil i familiar, per l’espectacle ‘Loo’.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...