10 de maig 2016

"Revolució", un espectacle protagonitzat per 90 actors en risc d’exclusió social


  • Gravació d'un vídeo de l'espectacle / Font: Escenaris Especials
    Gravació d'un vídeo de l'espectacle / Font: Escenaris Especials
  • Assaig de l'obra / Font: Escenaris Especials
    Assaig de l'obra / Font: Escenaris Especials
  • Maquillatge dels actors / Font: Escenaris Especials
    Maquillatge dels actors / Font: Escenaris Especials
  • Cartell de la peça teatral / Font: Escenaris Especials
    Cartell de la peça teatral / Font: Escenaris Especials
La nova producció d’Escenaris Especials parla dels límits de la llibertat, la justícia social i la corrupció del poder.
El 7 de maig s’estrena “Revolució”, una obra construïda de forma col·lectiva a partir de les idees dels pròpis actors, persones amb risc d’exclusió social de diferents centres de la província de Girona.
L’obra consta de dues parts que es poden veure en dies diferents i que tenen sentit de forma independent o en conjunt. És la història d’una Revolució: en una societat governada pel partit dictatorial X, es prohibeix llegir i escriure a tota la ciutadania, però un treballador d’una petita fàbrica de llaunes comença a plantejar-se si hi ha una altra manera de viure. D’aquesta manera comença la Revolució.

Teatre terapèutic

Escenaris Especials utilitza el teatre com a eina d’intervenció psicològica, els seus protagonistes són persones amb discapacitat intel·lectual o psíquica, adults en procés de deshabituació de tòxics, persones diagnosticades d’autisme o psicosis i nens amb deficiències neuromotores. A través del teatre treballen qüestions com la memòria, l’expressió de les emocions, les habilitats socials o l’autoestima.
Les produccions d’Escenaris Especials tenen l’objectiu de funcionar a nivell escènic, per la qual cosa presenten obres d’alta qualitat interpretativa, amb estructura rítmica, una posada en escena cuidada i un fort treball professional i tècnic. D’aquesta manera sorgeixen espectacles que fascinen per la seva proposta artística i no per la situació personal que viuen els protagonistes.
El projecte va néixer dins l’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Banyoles i ja compta amb 10 anys de recorregut. Actualment, hi participen 7 centres de la província de Girona, sumant més de 100 alumnes.

Calendari d’actuacions

Les entrades es poden adquirir mitjançant la pàgina web d’Escenaris Especialsa un preu de 5€.
publicat per
http://xarxanet.org

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...