14 de juny 2016

Blanca Marsillach 'fitxa' deu actors de 65 a 80 anys



CaixaForum estrena 'Entre versos y Marsillach', una proposta de teatre social amb poemes del Segle d'Or

La companyia de Blanca Marsillach, actriu i productora interessada en el teatre social, estrena avui a partir de les 18 hores 'Entre versos y Marsillach' a CaixaFòrum. Un muntatge en el qual participen actrius professionals i debutants molt especials que formen part del programa de Persones Grans de l’Obra Social la Caixa que dirigeix Cristina Segura. «La gent gran ha de seguir somiant, seguir reinventant-se, ja que la il·lusió és l’únic que no s’ha de perdre mai», assegura Marsillach, que diu que està encantada amb l’experiència, en què col·labora amb l’actriu i directora Mónica Buiza.

A 'Entre versos y Marsillach', una desena de jubilats molt actius, d’entre 65 i 80 anys, reciten de forma dramatitzada poemes del Segle d’Or espanyol. L’espectacle és una adaptació que Mónica Buiza ha fet de l’homenatge que l’actor i director barceloní Adolfo Marsillach (1928-2002) va dedicar el 1997 als grans poetes del Segle d’Or, amb Amparo Rivelles (1925-2013) i María Jesús Valdés (1927-2011). «La culpa que avui estiguem aquí, sumant vida als anys i no anys a la vida, la té el meu pare», recorda Blanca Marsillach. Una gran imatge d’Adolfo Marsillach presideix tot el muntatge, projectada sobre el fons de l’escenari.

Els dies previs a l’estrena, Blanca Marsillach i Mónica Buiza s’han encarregat de realitzar un taller creatiu amb els participants per ajudar-los a descobrir noves aptituds o a desenvolupar-ne altres que ja tenien, com el treball en grup, la memòria i la creativitat. I, per descomptat, els han proporcionat diverses claus per poder enfrontar-se al repte escènic.

GIRA ESPANYOLA
La gira 'Entre versos y Marsillach' prosseguirà el seu recorregut per la geografia espanyola al mes de setembre, passant per Múrcia i València. A l’octubre, l’espectacle arribarà a Tenerife, Pamplona i Saragossa i, al mes de novembre, a Sevilla i Girona. CaixaForum Madrid acollirà una última actuació al mes de febrer de 2017. L’elenc anirà canviant en cada representació. Allà on actuï la companyia, col·laboraran amb persones vinculades als 600 centres, propis o amb conveni, que participen en les activitats de foment de l’envelliment actiu que promou l’Obra Social la Caixa.

Varela Producciones, l’empresa formada l’any 2003 per l’actriu Blanca Marsillach i l’empresària Elise Varela, impulsa programes de teatre interactiu per a persones amb capacitats diferents des de l’any 2008.

Publicat per
8 de juny de
Marta Cervera
Enllaç

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...