29 de juny 2016

La nova edició del Festus torna a omplir els carrers de Torelló

La nova edició del Festus torna a omplir els carrers de Torelló

 La 19a edició del festival presenta més de 30 propostes artístiques, la majoria catalanes

 | 27/06/2016 a les 15:58h
La 19a edició del Festus-Festival d'Arts al Carrer torna omplir el nucli antic de Torelló. El Festus vol continuar donant visibilitat a propostes i espectacles de nova creació i apostant per nous llenguatges i per la multidisciplinarietat, recuperant i potenciant l'espai de carrer com a escenari.

Durant dos dies, el Festus acollirà propostes d'arts escèniques, musicals o visuals, que ofereixen una mirada transversal i contemporània més enllà de la tradició de cada una de les disciplines.

En la presentació de la programació del Festus de la setmana passada, des de l'ajuntament, tal com explica el tècnic de Cultura, Pep Tines, es continua apostant per "coses no tan vistes i transgressores, coses diferents, innovadores, que són difícils de programar en un teatre". El coordinador del Festus, Blai Marginedas, exposava el 'leit-motiv' del festival: "genera nous discursos a traves de les arts". En aquesta edició es programen una vintena de propostes, la majoria catalanes, amb l'única excepció dels holandesos Bruut! i els madrilenys Minor Empires.
 
Presentació de la programació del Festus Foto: Ajuntament de Torelló

Entre les novetats, es recupera l'espai Delicatessen per a propostes més tranquil·les i poesia; per la qual cosa es traslladen aquest tipus d'actuacions de la plaça Vella a l'aparcament del carrer Capsavila.

Dissabte, hi haurà un Off-Festus a La Carrera i també el Fesfira a la plaça Nova, un petit mercat que vol mostrar i vendre al públic el treball artístic, realitzat des de disciplines com, el disseny gràfic i tèxtil, la il·lustració, la joieria, la pintura, els mobles, la música, la literatura... L'Escola d'Arts Plàstiques també organitza l'activitat Festutu, mentre que AlTer Cinema projectarà al cinema El Casal, dijous al vespre, la pel·lícula Whiplash.

El Festus 2016 s'obrirà divendres al vespre amb l'actuació del grup de batucada local, Valltucada. A partir d'aleshores es podran anar descobrint interessants propostes de diferents disciplines pels espais del nucli antic de Torelló.
 

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...