17 de juny 2016

La SaCa presenta aquest cap de semana els tallers de final de curs



L’escola de teatre de la Sala Cabanyes tanca el seu dissetè curs amb més de 70 alumnes L’escola de teatre La SaCa presenta aquest cap de setmana els seus tallers de final de curs, amb tres epresentacions que es faran el dissabte a la tarda i el diumenge al matí.

Amb direcció de Marc Molina, la SaCa abaixa el teló del seu dissetè curs amb els treballs que els sis grups d’alumnes que hi ha a l’escola han estat preparant durant les darreres setmanes.
Al llarg d’aquest curs, els tallers dels dos grups amb els alumnes més grans, Jonàs i Mataties, han continuat amb el programa d’estudis iniciat l’any passat i han treballat l’època que els correspon d’història del teatre: el teatre contemporani. Per la seva banda, els grups dels alumnes més joves, els Benjamí, Nataniel, Thasis i Abdaró, s’han sumat a la celebració del Centenari de la Sala Cabanyes representant un muntatge històric de la casa, “Taller de fantasia”, que es va fer als anys noranta.

El grup Mataties, dirigit per Roser de Castro, serà qui obrirà les representacions, el dissabte a la tarda. Els alumnes, d’a partir de 16 anys, portaran a escena “Quasi (Maine)”, de John Cariani, un collage d’històries independents que succeeixen una nit al poble de Quasi, a l’estat nord-americà de Maine, totes elles al voltant de l’amor.

Quan acabi el grup Mataties, els alumnes del grup Jonàs, d’entre 14 i 16 anys, representaran “Els Figurants”. Es tracta d’una obra del valencià Jose Sanchis Sinisterra protagonitzada per persones a priori insignificants però que acaben tenint un paper indiscutiblement principal.

L’endemà al matí, la resta de grups de la SaCa (Benjamí, Nataniel, Thasis i Abdaró), formats per alumnes d’entre 6 i 14 anys, representaran conjuntament “Taller de Fantasia”. En aquesta obra de Josep Maria Benet i Jornet, amb música de Dani Escorsa, les joguines es desperten a mitjanit i, després d’un dia de treball molt dur, són elles que comencen a jugar, aprofitant que els nens dormen.
A la Sala Cabanyes, ”Taller de fantasia” es va representar l’any 1997. Precisament dos dels actuals professors de la SaCa, Agnès Esquerra i Marc Molina, van formar part d’aquell repartiment. “Va ser un espectacle que ens va marcar en el seu moment i el recordem amb molta nostàlgia”, recorda Molina.

Inscripcions obertes per al curs vinent
D’altra banda, la SaCa ja prepara el curs 2016/2017 i ja s’han obert les inscripcions per als alumnes interessats. Els alumnes que ho vulguin es poden apuntar entre l’1 i el 16 de juny i el 5 i el 25 de setembre, enviant un correu a lasaca@salacabanyes.cat o bé a la Sala Cabanyes en horari de secretaria de l’escola, els dissabtes d’una a dues del migdia.

Més informació:
“Quasi (Maine)”, de John Cariani. A càrrec del grup Mataties.
Direcció: Roser de Castro
Dissabte 18 de juny a les 18:30, a l'Espai Saleta.
“Els Figurants”, de Jose Sanchis Sinisterra. A càrrec del grup Jonàs
Direcció: Marta Fíguls
Dissabte 18 de juny a les 20:00, a l'escenari de Sala Cabanyes.
“Taller de Fantasia”, de Josep M. Benet i Jornet. A càrrec dels grups Benjamí, Nataniel, Thasis i
Abdaró
Direcció: Iskra Bocanegra, Agnès Esquerra, Marc Molina i Clàudia Senserrich

Diumenge 19 de juny a les 12:030, a l'escenari de Sala Cabanyes.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...