15 de juny 2016

Vic llança un premi de dansa valorat en 2.000 i 5.000 euros



El Premi Festival Sismògraf d'Olot premiarà a una de les companyies de dansa amb la contractació per formar part en el cartell en la propera edició

Vic llança el primer premi a la creació en dansa sota el nom "Ddansa" que té com a objectiu promoure i potenciar la creació en l'àmbit d'aquesta disciplina a Catalunya. Al mateix temps, també es pretén crear nous públics per la dansa contemporània. La iniciativa, emmarcada en Vic Capital de la Cultura Catalana 2016 (VICCC2016),  compta amb el suport econòmic de la Fundació Puig-Porret, el primer premi està dotat amb 5.000 euros, mentre que el segon premiat en rebrà 2.000. El tercer premi serà una residència de tres mesos al centre d'Osona de l'Institut del Teatre.

A més d'aquests premis, entre els reconeixements també destaca el Premi Festival Sismògraf d'Olot que atorgarà a una de les deu peces finalistes seleccionades pel jurat un premi consistent en una contractació per a la propera edició del festival olotí.

La participació en el certamen està oberta a totes les companyies de dansa, coreògrafs i ballarins catalans o residents a Catalunya. Només es podrà presentar una peça coreogràfica per companyia o grup de coreògrafs o ballarins i haurà de ser inèdita. Els concursants també hauran de presentar un projecte de creació coreogràfica i un vídeo de la peça. El termini màxim per presentar les propostes a concurs serà el 12 de setembre via digital com física, a l'Ajuntament de Vic. El detall de les bases es pot trobar a la pàgina web de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016.

El jurat, format per professionals del món de la dansa de reconegut prestigi i trajectòria, valoraran la posada en escena en el seu conjunt, la innovació, la recerca d'un llenguatge propi, la singularitat i originalitat, la riquesa del llenguatge coreogràfic, la tècnica, la realització i la composició coreogràfica, la dramatúrgia i la coherència coreogràfica i el concepte global de la peça. Tanmateix, també es valorarà la versatilitat de l'obra i el fet de poder-se representar en espais exteriors o en espais escènics no convencionals.

D'entre totes les obres coreogràfiques presentades es seleccionaran deu finalistes que es portaran a escena els dies 27,28 i 29 d'octubre. El dia 30 del mateix mes es farà la gala per lliurar els premis i es podran tornar a veure les obres guanyadores. Les deu companyies finalistes percebran 300 euros cadascuna en concepte de catxet i despeses per les seves actuacions.

El certamen està organitzat per Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016 a través de l'Àrea de Cultura i Museus de l'Ajuntament de Vic, l'Institut del Teatre d'Osona, Osona en Dansa, la institució Puig-Porret i amb la col·laboració el festival Sismògraf d'Olot.

Publicat per
Foto: ACN Busquets L.
Enllaç

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...