26 de juliol 2016

El Teatre Lliure acollirà un espectacle solidari en benefici dels refugiats



"De Damasc a Idomeni" portarà a escena 60 grans noms del teatre català el proper 12 de setembre

Els diners recaptats seran per allargar el funcionament del vaixell de salvament marítim Astral

L'ONG Proactiva Open Arms rescata un miler de persones en el seu primer dia a Líbia

Tot indica que De Damasc a Idomeni serà l’espectacle teatral amb finalitats benèfiques pels refugiats més gran que s’ha fet a Catalunya. El Teatre Lliure ha organitzat aquesta cita pel proper 12 de setembre i hi participaran 60 noms de l’escena del país, entre dramaturgs, directors i actors. L’objectiu dels impulsors és mantenir el vaixell de salvament marítim Astral en actiu durant un mínim de quinze dies.

L’ONG Proactiva Open Arms vol fer visible la crisi humanitària més gran viscuda a Europa des de la Segona Guerra Mundial. Amb la col·laboració de diverses organitzacions que han viscut en primera persona el conflicte, s’ha fet un treball informatiu previ per conèixer la realitat dels camps de refugiats, més enllà del que diuen els mitjans. Informant-se, han reduït les distàncies entre el què passa allà i el què passa aquí.

Aquest acostament vol ser la base de l’espectacle que es representarà a la Sala Fabià Puigserver. Concretament al pati de butaques, que es convertirà en una sala amb vint taules independents on els intèrprets representaran els seus monòlegs en petit comitè. En cada taula hi cabran vuit espectadors que, sense moure’s, podran presenciar una bona sèrie d’actuacions, ja que cadascuna durarà cinc minuts i aniran rotant per la sala.

Albertí, Balbel, Vilarasau o Sardà, entre els participants

Totes les figures del món teatral que s’han unit al projecte –ja sigui escrivint o representant els monòlegs sobre l’experiència de la guerra i l’exili– sumen un total de 60 persones: 20 dramaturgs, 20 directors i 20 actors. Entre els noms s’hi troben directors de renom com Xavier Albertí, Sergi Balbel, Lluís Pascual o Josep Maria Mestres. També, pel que fa a actors, hi ha referents teatrals com Emma Vilarasau, Rosa Maria Sardà, Lluís Homar, Eduard Farelo, Jordi Bosch o Aina Clotet.

Després de les dues funcions, de tres quarts d’hora cadascuna, a les 20:00 i a les 21:30 serà el moment dels donatius. Per entrar a les funcions no s’haurà de pagar entrada –n’hi haurà prou en fer una reserva a la web del Teatre Lliure– però en sortir de l’espectacle sí que s’haurà de fer una donació mínima per persona de 50 euros.

Proactiva Open Arms calcula que, si s’omplen les 160 localitats en les dues sessions i la gent dóna una mitjana de 70 euros, es podrà assolir el repte. Es necessiten 22.400 euros per mantenir l’Astral en flotació 15 dies més. Aquesta embarcació fa un servei de salvament i vigilància, a més d’estar totalment medicalitzat, per reduir els naufragis a les aigües internacionals del Mediterrani.

PUBLICAT PER
Marcel Pujols
ENLLAÇ

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...