09 de juliol 2016

Súper dissabte cultural a Mataró




Música electrònica i poesia per homenatjar Ventura Ametller amb VaRecital, al Pati del Cafè Nou dins el festival Poesia i +

Aquest 9 de juliol es mereix ser considerat, a efectes culturals, com l'autèntic "súper dissabte" a Mataró. La ciutat que cada any accelera els seus bioritmes festius quan entra el setè mes de l'any, ha vist com, sigui de forma volguda o no, aquest cap de setmana en general i el dia de demà en particular es converteixen en una marató cultural variada. Així, el festival Poesia i + arriba a la capital de la seva comarca, Josep Fadó protagonitza una gala lírica solidària amb Càritas, a més de nous actes del Festival d'Orgue, entre altres.

Homenatge a Ventura Ametller
L’acte central d’aquest cap de setmana cultural carregat de propostes és el ‘VaRecital’, un espectacle de llum, so i color que servirà per homenatjar el desconegut escriptor Ventura Ametller. Produït per Xarxa Clack i dirigit per Eloi Aymerich, el muntatge combina les melodies improvisades de Dj Sweet i un recital que comptarà amb destacats poetes catalans com Jaume C. Pons Alorda, Anna Gual, Pau Vadell, Teresa d’Arenys o Joan Carles Pujalte.

El Pati del Cafè Nou acollirà la vetllada aquest dissabte 9 de juliol a les deu de la nit que servirà per endinsar-se en el món literari d’un dels grans escriptors oblidats de Catalunya, que va escriure des de novel·les com ‘Summa Kaòtica’ a poesies rebuscades sobre la vida.

El festival de referència de la comarca
Amb aquest acte i l’homenatge a Mikel Laboa, Mataró se suma al circuit del Poesia i +, un certamen que engloba espectacles vinculats a la música i a la literatura que se celebra al Maresme des de fa anys. La capital de la comarca se suma així a una de les propostes culturals més potents de la zona i es posiciona com a pol cultural.

Publicat per

8 de juliol de 2016

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...