26 d’agost 2016

El grups de teatre del Fitag contagien Girona de la felicitat de la convivencia



Arrenca un festival que ofereix espectacles per donar i regalar a la capital i a una dotzena de poblacions comarcals

El FITAG tindrà 25 companyies procedents d'onze estats diferents
La frase de Santi Vila va ser acollida amb complicitat ahir a la cerimònia inagural del Fitag. El conseller de Cultura va participar a l'obertura del festival de teatre amateur, que va oferir com a tret de sortida l'obra »Revolution», de la companyia I Per Què No?, de Llançà. Seran 5 dies amb un total de 27 espectacles de grups de diferents països.

Ulls i parlars exòtics. Una amalgama d'actors i actrius de grups de teatre vinguts viguts de països com Argentina, Brasil, Egipte, Iran, Israel, Polònia, Senegal, Ucraïna, Uruguai o Xile van omplir a vessar ahir a la tarda el Teatre Municipal de Girona en l'aixecada de teló del 28è Fitag, el festival de teatre amateur que convertirà durant cinc dies Girona en la capital del teatre amateur.

Martí Peraferrer, director del Fitag, va presentar el festival com un acte de convivència: «Durant aquests dies el que farem per ser feliços és conviure» perquè «una companyia de teatre és un lloc de convivència».

Peraferrer va defensar que el teatre amateur és a la base cultural dels pobles i va assegurar que durant aquest dies Girona té «teatre per donar i regalar», en referència als preus assequibles del Fitag, que enguany acollirà vint-i-cinc companyies que oferiran en diferents escenaris de la ciutat vint-i-set espectacles diferents, però també portaran actuacions a dotze localitats de les comarques gironines.

A la presentació hi va participar Carles Ribas, regidor de Cultura, segons el qual «no s'entendria el mes d'agost a Girona sense el Fitag». Ribas va valorar l'esforç d'uns actors que «creen els propis vestits i decorats».

Per la seva part, Pere Vila, president de la Diputació de Girona, va confessar el «goig» davant el teatre ple en l'inici del Fitag, i va definir aquest festival com «una història d'èxit».

L'acte va comptar amb la participació del conseller de Cultura, Santi Vila, per a qui està «absolutament demostrat» que els ciutadans que acudeixen amb assiduïtat a la cultura «viuen més i viuen millor».

Vila va recordar que en la seva etapa a l'alcaldia de Figueres hi havia un grup de funcionaris que feia teatre amateur.

La setzena edició del Fitag va arrencar ahir amb l'obra Revolution, de la companyia I per què no?, de Llançà.

Revolution vol ser una crida a la revolució personal partint d'una metàfora sobre la desolació social. Un cant a la pau, a la llibertat i a l'amor, contra la intolerància i la marginació d'aquells que són perseguits pel color de la pell, les creences religioses o les obcions sexuals.

El pati de la Casa de Cultura també es va estrenar com a seu del festival ahir a la nit amb la posada en escena de la comèdia dramàtica GODOT (33), de la Companyia Teatr Krzywa Scena de Stargard de Polònia.

A banda de Girona (La Planeta, el Teatre Municipal, el pati de la Casa de Cultura, el pati de les Magnòlies, el Centre Cultural La Mercè i el refugi antiaeri del jardí de la Infància), el Fitag als Municipis durà les actuacions a diferents localitats de les comarques gironines, concretament a Figueres, Sant Gregori, Puigcerdà, Palamós, la Jonquera, Sant Pere Pescador, Salt, Llançà, Vidreres, Besalú, Lloret de Mar i Maçanet de la Selva.

Publicat per
24 agost de 2016
Daniel Bonaventura - Girona
Enllaç

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...