06 de setembre 2016

'El Rey' i una 'Dansa d'agost' amb tres mataronins, al Monumental



El 7 de setembre surten a la venda les entrades de la nova Temporada Estable, amb una aposta pel talent jove

El Teatre Monumental torna a programar, en format de Temporada Estable, cinc espectacles de nivell pel que queda del 2016 dins "Els llenguatges teatrals", que és el nom escollit per aquest cicle. El 7 de setembre surten a la venda les entrades, un cop renovats els abonaments per als espectacles entre els quals sobresurten dos: El Rey i Dansa d'Agost. Amb la primera d'aquestes dues recala a Mataró una de les sensacions de taquilla del teatre espanyol de la mà d'un projecte de teatre conscient com 'Teatro del barrio''. Amb la Dansa d'Agost, per la seva banda, el Monumental jugarà a un doble cartutx d'èxit segur: la producció és de La Perla 29 i sobre l'escenari hi coincidiran fins a tres intèrprets mataronins: Clara De Ramon, Montse Vellvehí i Albert Triola. Serà a Mataró el 8 d'octubre.

Als mataronins els sonaran els noms d'Alberto San Juan o Guillermo Toledo. Tots dos van formar part d'Animalario, tots dos són grans rostres coneguts de l'escena catalana i ells i Luís Bermejo interpreten 'El Rey', sobre la vida de Joan Carles de Borbó. Teatro del barrio és una cooperativa teatral d'oberta voluntat política i no defuig amb aquesta obra tota la crítica i l'acidesa de la pròpia realitat de la vida del Rei espanyol. L'obra retrata un home que, a l'epíleg de la seva vida, cau del cim al soterrani. Si més no, simbòlicament. Un home que, segons sembla, ja no serveix. Tot i que va fer molt de servei. Però, en què? A qui? Es presenta com una ficció també contra la ignorància amb la convicció que només qui coneix la pròpia realitat la pot canviar. Ha estat un gran èxit i representa molt bé les intencions de 'Teatro del barrio' que concep el teatre com un mitjà des d’on fer política, una mena d'assemblea permanent des d’on mirar el món. Anteriorment han fet altres obres com Ruz-Bárcenas.

Dansa d'agost capgrossa
L'altre plat fort de la programació serà la Dansa d'Agost que dirigeix Ferran Utzet. Es tracta d'un text irlandès amb cert mite a casa nostra, ja que es va veure al Lliure de Gràcia el 1993 amb gent com Emma Vilarasau o Anna Lizaran. La Perla 29 la va recuperar a la Biblioteca de Catalunya posant-se en mans d'aquest director que comanda el text de Brian Friel que descriu amb tendresa i nostàlgia la vida de cinc germanes solteres d'entre trenta i quaranta anys que viuen juntes al petit poblet de Bally Beg, a la Irlanda de 1936. A més dels citats tres actors mataronins coincidint en escena, també hi ha Màrcia Cisteró, Marta Marco, Òscar Muñoz, Nora Navas i Ramon Vila.

Completen la programació d''Els llenguatges teatrals' l'obra 'In Memoriam: la quinta del biberó' a càrrec de la jove Kompanyia Lliure, la quota de dansa amb una atrevida proposta In Somni amb la Cobla Sant Jordi i la companyia Kulbik Dance i el retorn dels aplaudits Kulunka Teatro que van emocionar amb 'André i Dorine' i ara aborden la soledat amb 'Solitudes'.

Publicat per
29 d’agost de 2016


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...