02 d’octubre 2016

«Nador» enceta la temporada a l'Atlàntida





Una quarantena d'espectacle omplen els mesos d'octubre a gener

Aquest cap de setmana comença nova temporada a l'Atlàntida, Centre d'Arts Escèniques. Aquesta primera part de la programació -de setembre a gener del 2017- l'enceta l'espectacle propi Nador. Abans però, aquest dissabte, s'estrena un muntatge musical i literari anomenat Al voltant de Nador.

Es tracta d'un acte participatiu on es combinen música, poesia i altres vessants culturals sobre Nador, amb la intervenció de diversos convidats i de col·lectius relacionats amb el tema central de l'obra, que s'estrena el 8 d'octubre. Hi participaran el grup Inumazigh i la novel·lista vigatana Laila Karrouch, ja que es tracta d'un muntatge inspirat en la seva obra literària.

L'espectacle està emmarcat dins els actes de Vic, Capital de la Cultural Catalana (VICCC 2016) que dedica el mes d'octubre a les arts escèniques. La companyia encarregada de dirigir el muntatge és CorCia Teatre. A més, es tracta d'una de les dues produccions pròpies que s'estrenen enguany. L'altra és Verdaguer, ombres i maduixes, que es tracta d'un musical sobre Verdaguer amb música d'Obeses.

Tal com va avançar el cap de programació de l'Atlàntida, Ramon Ferrer,"és un musical del Verdaguer poc conegut, un joc entre el Verdaguer jove i el Verdaguer vell". Alhora va remarcar, durant la presentació del juliol, que és una forma instructiva "per conèixer més la figura de Verdaguer".

Aquest divendres, 30 de setembre, es presenta al públic un tastet de les actuacions que es podran trobar durant aquests mesos a l'Atlàntida. El diumenge, també es celebra el 10è aniversari dels Grallers i Timbalers de la Ciutat de Vic, en el concert anomenat Un projecte que suma. En el concert s'estrenarà la peça musical Ara sí! escrita pel músic vigatà Lluís Toran expressament per aquesta commemoració. Aquest espectacle també està emmarcat dins els actes de VICCC2016.

En aquesta temporada, hi haurà un total de 41 funcions. Entre tots aquestes, destaquen, L'avar de Molière amb Joan Pera, Caiguts del cel amb Emma Vilarasau i Jordi Bosch; concert de Manle, Ute Lemper (en el cicle Grans Concerts), i també per l'aposta per la producció local amb el cicle Foramuralla.

La companyia CorCia estrenarà un espectacle inspirat en l'obra literària de Laila Karrouch De Nador a Vic. Nador és la història d'una noia que viu entre dos mons allunyats, no només geogràficament. Alhora parla de la vida, de la família, de l'amor i del desamor, uns temes propers i transversals en totes les cultures. 
Verdaguer, ombres i maduixes. Un musical sobre Verdaguer amb la música d'Obeses
És un musical singular: un Verdaguer jove, terrenal i líric, s'acara al mirall del temps implacable d'un Verdaguer vell, savi i desenganyat. Obeses posa música a les tensions vitals amb la seva coneguda passió per descobrir nous territoris acústics.

Publicat per
30 de setembre de 2016
Carles Fiter
Foto: L'Atlàntida - Centre d'Arts Escèniques d'Osona
Enllaç

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...