20 d’octubre 2016

Wajdi Mouawad i La Perla disparen ‘Un obús al cor’


  
La companyia d’Oriol Broggi, La Perla 29, s’està convertint en especialista en el teatre de l’escriptor Wajdi Mouawad. Després de l’èxit d’ Incendis, van tornar a posar-lo en escena a Cels i aquesta temporada serà el torn de Boscos, per tancar la tetralogia La sang de les promeses, que també inclou Litoral. Abans, però, llançaran Un obús al cor, un monòleg fruit de l’adaptació teatral de la novel·la de Mouawad Visage retrouvé (2002), que condensa els grans temes de la literatura de l’autor canadencolibanès -la identitat, l’emigració, la guerra, els pares, la repetició de la història, etc.- i els porta a un terreny molt íntim i personal.

L’actor Ernest Villegas assumeix el repte de pujar sol a l’escenari i ser l’home que manipula aquesta “bomba explosiva”, segons l’ha descrit Broggi, codirector del muntatge amb Ferran Utzet. El protagonista rep una trucada que l’informa que la seva mare es troba molt malament, agafa l’abric i marxa a l’hospital. Al carrer hi ha una tempesta de neu, un paisatge que contrasta amb el paisatge del seu Líban natal. El noi haurà de creuar una tempesta real i metafòrica -“una tempesta interior”- en el viatge en autobús fins a l’hospital durant el qual el noi fa un viatge en el temps i l’espai per recordar el passat, veure el present i imaginar el futur.

“És un viatge iniciàtic a l’edat adulta, èpic i íntim a la vegada”, afegeix Ferran Utzet. El descobriment i acceptació de la malaltia de la mare, les relacions familiars i la incomunicació són altres temes presents en aquest text “trist i bonic”, segons Villegas. A Un obús al cor, Mouawad “té l’habilitat de parlar d’assumptes molt profunds a partir de coses senzilles” i “et reconcilia amb la gent que estimes i amb les petites coses”, explica l’actor.L’obra s’estrenarà aquest divendres, 21 d’octubre, al Teatre de Salt, dins del festival Temporada Alta, i farà temporada a la Biblioteca de Catalunya del 17 de novembre al 18 de desembre.

Tercera temporada d’‘El Petit Príncep’  a la Sala Barts

Per tercer any consecutiu La Perla29 tornarà a portar, a partir del 2 de desembre, El Petit Príncep al Teatre Barts. Fins ara l’han vist 130.000 espectadors i ja s’han venut 4.000 entrades de la nova temporada. Els codirectors del muntatge, Àngel Llàcer i Manu Guix, han anunciat les novetats de la tercera temporada: Diana Roig interpretarà el paper de la Rosa substituint Elena Gadel (per baixa maternal) i Marc Pociello tornarà a interpretar el paper de la Guineu. Per celebrar l’èxit del CD de la banda sonora de l’obra, que és disc d’or, se’n farà una reedició amb tres cançons noves, dues en format karaoke i una d’inèdita (es titula El Petit Príncep i està composta per Guix amb la col·laboració de les Macedònia). L’equip està treballant per portar el musical a Madrid l’any que ve, després de la gira catalana.

Publicat per

18 d’octubre de 2016

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...