19 de novembre 2016

2,4 milions d’euros per a centres culturals de Barcelona



La Sala Beckett i el nou projecte Brossa, entre els receptors

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar una partida de 2,4 milions d’euros per reforçar el teixit cultural de la ciutat. La Sala Beckett, el projecte Brossa a La Seca 2, la Perla 29 i el seu projecte a la Biblioteca de Catalunya, i els grans equipaments culturals de Barcelona són els receptors d’aquesta aportació extraordinària per cobrir diferents necessitats, tant dels consorcis de què forma part l’Ajuntament de Barcelona, com de les fundacions amb representació municipal.

En concret, 1,5 milions es transferiran al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, MACBA, Mercat de les Flors, Consorci de Biblioteques de Barcelona, Museu Picasso, MNAC, Fundació Miró, Fundació Tàpies, CCCB, Fundació Julio Muñoz Ramonet, Teatre Lliure i Gran Teatre del Liceu.

500.000 euros més es destinaran a la Sala Beckett per contribuir a l’esforç addicional que suposa posar en funcionament la nova seu al carrer Pere IV i a la programació de la temporada 2016-2017. En relació amb aquest equipament cultural, els propers mesos s’acordarà quin serà el marc de governança, en què també entrarà la Generalitat, i es concretarà el grau d’aportació econòmica de les administracions.

La gestió del nou projecte Brossa percebrà una ajuda de 300.000 euros. Amb la intervenció de la Fundació Joan Brossa i el MACBA, aquest projecte vincularà l’actual fàbrica de creació de La Seca amb el nou espai de La Seca 2 per configurar un únic espai de referència sobre l’obra de Joan Brossa.

La companyia teatral La Perla 29 rebrà 130.000 euros. En aquest cas, es tracta d’una aportació extraordinària per al projecte del teatre de la Biblioteca de Catalunya, gestionat per aquesta empresa cultural.

La partida econòmica aprovada dijous passat se suma a l’aportació d’1,7 milions previstos en el marc del pla de xoc cultural als barris de Barcelona que va anunciar el segon tinent d’alcalde Jaume Collboni, responsable de l’àrea cultural del Consistori, el mes de setembre passat. Llavors Collboni va afirmar que l’Ajuntament impulsaria un circuit cultural que portés als barris les propostes dels creadors locals.

El pla també preveia la creació d’un gran festival de dansa, l’impuls dels ensenyaments artístics i un augment de l’oferta cultural durant el mes d’agost amb programació de l’Ajuntament, o una o diverses empreses, a l’amfiteatre del Grec.

Publicat per
El director y dramaturgo Oriol Broggi a la Sala Beckett. EFE/ ALEJANDRO GARCÍA
Enllaç


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...