26 de novembre 2016

Disset propostes per al primer concurs de microteatre



Una desena d’espais gastronòmics es convertiran en escenaris d’obres de 15 minuts els dies 25 i 26 de novembre en la primera edició d'aquest certamen
               
Un concurs de microteatre farà entrar Mataró en el circuit català d’aquesta nova disciplina teatral molt arrelada a la ciutat de Bacelona. Els dies 25 i 26 de novembre, una desena d’establiments cediran el seu espai per a convertir-se en escenaris per a una vintena d’obres de màxim 15 minuts que es podran veure en diverses ocasions i que el públic podrà votar per a decidir-ne el guanyador.

Disset peces dramàtiques, còmiques i fins i tot algunes de musicals. Són les propostes que programa el primer concurs de microteatre organitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. Micro històries de teatre comprimides en 15 minuts com a màxim, explicades per entre dos i quatre actors i amb capacitat per a ser representades en espais polivalents.

Voluntat de continuïtat
El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, aposta per aquest nou projecte, que “neix amb voluntat de continuïtat”, però sobretot, amb “ganes d’apropar-se a un públic allunyat del teatre i que amb aquest nou format pot conèixer de primera mà què es fa a la ciutat en la producció escènica”.

La cultura, vehicle de promoció de ciutat
Les obres tindran com a escenari nou establiments del centre de Mataró, tant de la zona de la Plaça de Cuba com el casc antic, d’on naixeran dues rutes perquè els espectadors puguin recórrer els diversos espais i veure més d’una obra.

Per a la regidora de Promoció Econòmica, Dolors Guillén, aquesta és una oportunitat que la ciutat no pot deixar escapar perquè “més del 60 per cent dels visitants que trepitgen la ciutat ho fan per la cultura i per tant iniciatives d’aquest tipus ens fan més forts i ens fan arribar a més públics”. Tots els espais són consultables a través d’un mapa interactiu que incorpora també els títols que es podran veure a cada establiment i els seus horaris.

Publicat per
Mireia Biel

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...