20 de novembre 2016

Pepa Plana farà de l'Aurora el seu 'Paradís pintat'


Emotivitat i diversió, en aquest espectacle de la pallassa

La cèlebre pallassa es posa en la pell d'una angeleta que vol ser un àngel de la guarda però descobrirà una realitat que no s'havia imaginat. Un nou espectacle d'aquesta professional reconeguda a nivell internacional.

Aquest cap de setmana la reconeguda pallassa Pepa Plana torna al Teatre de l'Aurora per presentar el seu darrer projecte 'Paradís pintat', un espectacle molt divertit i emotiu que arriba a Igualada en la seva exitosa gira iniciada després de la seva estrena al Festival Grec de Barcelona, on va rebre l'aplaudiment de la crítica i del públic. A 'Paradís pintat', sota la direcció del prestigiós dramaturg Ferruccio Cainero, la Pepa Plana es posa unes ales blanques –i el seu inseparable nas vermell de pallassa- per posar-se en la pell d'un angeleta que, quan no la miri ningú, sortirà d'un d'aquells quadres plens d'angelets que trobem als bufets de tantes cases, per fer realitat el seu somni: convertir-se en una angeleta de la guarda.

L'angeleta -que té algunes confusions entre el que fa un àngel de la guarda i un súper heroi- no sap volar, però tossuda, fa tot d'intents, fins que casualment, veu que és molt més fàcil nedar que volar i farà cap a sota el mar. I és un cop allí, en aquest món recreat amb elements de vídeo, gaudirà del meravellós entorn submarí, fins que es trobarà amb una realitat que no podia ni imaginar. Impactada per l'experiència, tornem a trobar damunt del bufet la nostra àngel. Que què ha passat?, com és que ha tornat tant ràpid? Sembla que prefereix quedar-se al seu "Paradís pintat".

'Paradís pintat' és un espectacle que, malgrat ser molt divertit i sensacional, també ens connectarà amb la cara més tràgica del món on vivim i, com fan els bons pallassos, ens posarà un mirall davant la cara per veure'ns reflectits i interpel·lats. L'actriu i pallassa Pepa Plana és un referent nacional i europeu del gènere. Entre els seus treballs anteriors cal destacar 'De Pe a Pa', 'Giulietta', 'L'atzar' o 'Penèlope', que es va veure al Teatre de l'Aurora d'Igualada, on ha tingut sempre una molt bona acollida pel públic anoienc. Juntament amb el reconeixement del públic, la trajectòria de la Pepa Plana també ha estat reconeguda amb diversos premis i guardons, entre els quals destaca el Premi Nacional de Cultura el 2014. El 2012 inicia una nova etapa de la mà de la prestigiosa companyia quebequesa Cirque du Soleil, la més important del món, amb l'espectacle Amaluna, una fita que esdevé un reconeixement internacional a una carrera iniciada als carrers i places de Tàrrega i que, des de llavors, ha recorregut els escenaris de Catalunya i de l'estranger amb espectacles que han entusiasmat públics de totes les edats.

Pepa Plana és la pallassa catalana amb més prestigi i ha contribuït notablement a la visualització de les pallasses. Entre d'altres contribucions, fou la impulsora i directora del Festival Internacional de Pallasses d'Andorra, absolut referent del gènere al continent. Per tots aquests motius, tots els nous projectes de la Pepa Plana s'esperen amb una gran expectació. Ara, el seu darrer treball, 'Paradís pintat', es podrà veure a Igualada en una oportunitat única.

Les representacions de 'Paradís pintat', tindran lloc divendres 18 i dissabte 19 de novembre a les 9 i diumenge 20 de novembre a les 7. Com és habitual, després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades 15 i 12 euros (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.

Publicat per


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...