07 de desembre 2016

'Flor de Nit', un quart de segle després



L'Almeria Teatre reestrena, de la mà de Gataro, un dels grans musicals de l'escena catalana

Flor de Nit va ser el musical que la companyia Dagoll Dagom va idear després de l'èxit de Mar i cel. Va tornar a encarregar la partitura a Albert Guinovart i el text el va fer ni més ni menys que l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán. Els responsables de Dagoll Dagom sempre que n'han parlat ho han fet des d'una mirada agredolça, ja que varen quedar satisfets de l'espectacular obra, però no dels seus resultats a taquilla, i més després dels mesos i mesos que Mar i cel havia estat dalt l'escenari i la repercussió que havia tingut.

A finals del 2014 la companyia Gataro recuperava aquella peça gegantina, però ho feia des de la senzillesa, conservant-ne tota l’essència i al mateix temps posant-hi el seu segell personal. Només 3 músics dalt l’escenari i 7 actors es repartien tota la feina i papers. Demostraven que amb no gaires recursos es podien fer grans musicals, i hi ajudaven un sensacional joc de llums i unes veus excel·lents. Les entrades es varen exhaurir pràcticament a cada representació, i el públic els atorgava el Butaca al millor musical. Així que tornar-hi semblava només qüestió de trobar el forat, i ho faran ara, a partir del 25 de novembre, i amb les darreres representacions –l'última serà el 29 de gener del 2017– coincidint amb l'any del 25è aniversari de l'estrena del musical.

La proximitat que atorga un espai petit com l’Almeria Teatre, on ja es va representar en l'anterior ocasió, també dóna un plus afegit a l’obra. Si us va agradar l'espectacle original de Dagoll Dagom, aneu a veure aquesta revisió a càrrec de la companyia Gataro sota direcció de Víctor Álvaro. I si aleshores no hi vàreu anar, aprofiteu aquesta nova oportunitat per conèixer la història de Flor de Nit i del Paral·lel barceloní en els seus anys d’esplendor, i d'una Barcelona que es debatia entre l'anarquisme i la burgesia de la caseta i l'hortet i que acabaria patint les dramàtiques conseqüències de la Guerra Civil.

informació de l'acte
Quan es fa
Data d'inici:
25/11/2016
Data de finalització:
29/01/2017
On es fa
Lloc:
Almeria Teatre
Adreça:
C Sant Lluís, 64
Districte:
Gràcia

Horari
De dimecres a dissabtes excepte 24 de desembre i 31 de desembre a les 20:00 h            
Entrada general de: 22 a 24 e
Diumenges excepte 1 de gener a les 17:00 h
31 de desembre a les 21:00 h    
Entrada general de: 45 e

Versió ó de l’espectacle musical produït per Dagoll Dagom l’any 1992
Text de Manuel Vázquez Montalbán a partir d’una idea de Dagoll Dagom
Lletres addicionals de Joan Lluís Bozzo
Música d’Albert Guinovart

Direcció escènica Victor Alvaro
Direcció Musical Xavier Torras
Coreografies Bealia Guerra

SINOPSI

Flor de nit és un cabaret del Paral·lel que reuneix la Barcelona dels artistes i dels rics, dels senyorets i les noies d’alterne, dels revolucionaris i dels reaccionaris, en aquells anys d’esperança, entre l'exposició Universal del 29 i l’esclat de la Guerra Civil.
Sobre aquest fons històric, Flor de nit ens parla d’un triangle amorós a quatre bandes: Rosa, una de tantes noies obreres que intentaven fer-se un lloc a la faràndula, lluita per ser ella mateixa mentre es debat entre Quimet, un anarquista idealista sense sort, i Sebastià Reynals, etern voyeur, bon vivant, l’intel·lectual que juga a relacionar-se de nit amb les flors prohibides del Paral·lel. I Coloma, promesa de Sebastià, juga l’ingrat paper d’haver d’acceptar el seu rol fora d’aquest joc, en una època en què tenir querida fins i tot aportava prestigi a ulls de certa classe social.
El cabaret Flor de Nit suposa tot un símbol del que va ser la vida noctàmbula de la Barcelona d’entreguerres i, alhora, constitueix una metàfora de la Rosa, la protagonista d’aquesta comèdia musical.

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...