23 de juny 2017

La policia investiga una funció escolar de 'Mar i cel' per "càntics a Al·là"



Una mare de l'escola de música Ireneu Segarra de Palma va denunciar el contingut d'una cançó del famós musical de Dagoll Dagom

El cèlebre musical 'Mar i Cel' de Dagoll Dagom està en el punt de mira de la Policia Nacional, segons publica 'El Mundo'. Concretament, la policia investiga el muntatge de final de curs realitzat per alumnes d'entre 10 i 13 anys de l'escola de música Ireneu Segarra de Palma de Mallorca, on, a la cançó 'Himne dels pirates' s'inclouen "càntics a Al·là".

La cançó, que interpreten els pirates moriscos a bord del vaixell on transcorre la història, celebra "l'extermini dels cristians". La penúltima estrofa del tema diu: "I arribarà el dia de glòria, quan ja no quedin cristians, que cantarem la gran victòria dels fidels valents fills d'Al·là". Segons 'El Mundo', ha sigut la mare d'un alumne la que ha denunciat la cançó per considerar que incita a l'odi. La Policia Nacional ha confirmat al rotatiu madrileny que està investigant els fets.

OBRA CABDAL DE LA LITERATURA CATALANA

El centre Ireneu Segarra ha manifestat la seva sorpresa per aquests fets. "Estem parlant d'una obra cabdal de la literatura catalana, és com si algú estigués parlant d'El Quixot... No em quadra en absolut... Si es llegeix el context s'entendrà. S'està traient de context", ha subratllat el director de l'acadèmia, Pere Fiol, que ha defensat la idoneïtat de la cançó.

'Mar i Cel' , que relata l'amor impossible entre un pirata morisc i una princesa cristiana, és el musical més aclamat de la història a Catalunya des que es va començar a interpretar, a càrrec de Dagoll Dagom, el 1987. Des d'aleshores ha fascinat diverses generacions. 'L'himne dels pirates' és el tema emblemàtic de l'obra.

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...