30 d’abril 2018

Albert Lladó estrena ‘Icaro’, una obra teatral que actualitza el mite clàssic



Aquest dijous 26 d’abril l’escriptor Albert Lladó estrena al Teatre Tantarantana la seva segona obra teatral, ‘Ícaro‘, dirigida en aquesta ocasió per la Directora Marcela Terra. Es tracta d’una actualització del mite clàssic sorgit del dramàtic succés protagonitzat el 24 de març de 2015 pel pilot Andreas Lubitz.

Els actors Eloi Benetes i Padi Padilla, de la companyia Meridiano 70 y Medio, encarnen el pilot i el copilot del fatídic vol 9525, número de l’avió de la companyia Germanwings que Lubitz va estavellar als Alps francesos causant la mort a 150 persones.

Segons l’autor, ‘Ícaro’ és un crit d’urgència però també d’esperança. Així, la proposta escènica comprova les ressonàncies, i les analogies obertes, amb una Europa que, pendent només dels avenços tècnics, s’ha anat perdent en els laberints de la seva ambició.

Lladó considera que “no som una illa” i creu que “la dictadura del present intenta fer-nos creure que l’acumulació d’instants desconnectats entre si construeixen un relat. I no és així”. Per l’autor, “avui més que mai la presència del mite és urgent per entendre, amb totes les seves arestes, la idea d’actualitat”; i afegeix que la caiguda d’Ícar és, al seu torn, la caiguda d’Europa perquè aquest personatge “cec d’ambició, no s’ha adonat que també és un refugiat”. Finalment, Lladó es pregunta quantes vegades, durant el descens, Lubitz va estar a punt de desistir. “Què és exactament el que, a última hora, ens allunya de l’abisme? Per què parlem abans de volar que del vertigen? Quina mena de joc de miralls representa el Minotaure?, conclou interrogant. L’obra es podrà veure fins el proper 12 de maig.

Publicat per
http://diarimaresme.com/2018/albert-llado-estrena-icaro-una-obra-teatral-que-actualitza-el-mite-classic/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+DiariMaresmeCultura+%28Diari+Maresme+%7C+Cultura%29

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...